Két tömegverekedés után észbe kapott az UEFA: kitiltották a vendégszurkolókat

fbl Horizontal FOOTBALL ILLUSTRATION GENERAL VIEW SPORTS FAN STAND SMOKE FLARE
Feyenoord fans light flares during the UEFA Europa Conference League final football match between AS Roma and Feyenoord at the Air Albania Stadium in Tirana on May 25, 2022. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem árusítanak belépőket vendégszurkolóknak a labdarúgó Európa-liga Feyenoord-AS Roma negyeddöntős párharcának mérkőzéseire.

A holland klub kedden közölte, hogy sem a jövő hét csütörtökön esedékes rotterdami, sem az egy hétre rá következő római találkozón nem fogadnak vendégdrukkereket.

Múltbeli rendbontásokra hivatkozva előbb a római prefektúra rendelte el, hogy a vendégszektor zárva maradjon, illetve tiltotta meg, hogy belépőket értékesítsenek holland szurkolóknak más szektorokba, majd

az európai szövetség rendelkezett úgy, hogy a hollandiai első meccsre nem adhatnak el jegyeket az olasz csapat szimpatizánsainak.

2015 februárjában randalírozó holland szurkolók szállták meg Róma belvárosát, az olasz rendőrség többször megrohamozta őket. Harminchárom drukkert őrizetbe vettek, és sérültek is voltak a Feyenoord szimpatizánsai és a hatóságok majdnem egy napon át tartó erőpróbájában.

A visszavágó sem múlt el botrány nélkül, kétszer is félbe kellett szakítani a mérkőzést rendbontás miatt.

Tavaly májusban, a Konferencia-liga tiranai döntőjét megelőző este ugyancsak voltak összetűzések. Mintegy húsz rendőr sérült meg, amikor megpróbálták elejét venni annak, hogy a két szurkolótábor találkozzon egymással. Hatvan randalírozó drukkert vettek őrizetbe.