Elképesztő fordulatok történtek az ellenfelét arcon ütő Real-focista ügyében

Real Madrid CF v Villarreal CF - LaLiga Santander soccer Real Madrid CF Villarreal CF La Liga Santander Federico Valverde Alex Baena Real Madrid Uruguay Villarreal La Liga Santander Estadio Santiago Bernabeu April 8 2023 Madrid Spain. Horizontal SPORT FOO
Federico Valverde central midfield of Real Madrid and Uruguay and Alex Baena left winger of Villarreal and Spain compete for the ball during the La Liga Santander match between Real Madrid CF and Villarreal CF at Estadio Santiago Bernabeu on April 8, 2023 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról beszámoltunk, spanyol sajtóhírek szerint Federico Valverde szombat este a stadion parkolójában arcon ütötte Alejandro 'Álex' Baenát, miután a Villarreal labdarúgója sértegette az uruguayi még meg sem született gyermekét. Azóta a két fél között ide-oda pattog a labda arról, hogy történik-e feljelentés, és ha nem, akkor milyen feltétellel.

Az esetet követő első megdöbenés után Baena tagadta, hogy bármi rosszat (köztük a médiában megjelent „na, most sírj, hogy a fiad sosem fog megszületni" szöveget) mondott Valverde családjára, de ennek ellenére a Villarreal csapatával együtt úgy vélekedett, hogy nem tesz feljelentést az uruguayi focista ellen.

A Federico Valverde és Alejandro Baena közötti indulatoktól hangos a spanyol sportsajtó Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez

Később arról szóltak a hírek, hogy a spanyol játékos mégis amellett döntött, hogy bepanaszolja az uruguayit, és a Villarreal is támogatta őt ebben.

Egyes források ekkor már 3 és 12 közötti mérkőzésre szóló eltiltásról írtak Valverde esetében.

A spanyol El Chiringuito televíziós csatorna kedden viszont arról számolt be, hogy Valverde képviselői megkeresték Baenát, hogy megkérjék, ne tegye meg a feljelentést. Erre a Villarreal focistája állítólag úgy reagált, hogy abban az esetben marad távol az esettől, ha az uruguayi nyilvános közleményben elismeri, hogy Baena valójában nem sértegette a családját.