Elképesztő hullámvasút: a Manchester United megtiltotta a vb-részvételt a sztárfocistájának

fbl Horizontal
Manchester United's Argentinian midfielder Alejandro Garnacho (L) holds up his shirt to the fans as he celebrates after scoring his team's second goal during the English Premier League football match between Fulham and Manchester United at Craven Cottage in London on November 13, 2022. - Manchester United won the game 2-1. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A héten bizonyosodott be, hogy Indonézia helyett Argentína rendezheti az idei U20-as labdarúgó-világbajnokságot, ám a hazai rendezésű eseményen valószínűleg nem vehet részt Alejandro Garnacho.

Sajtóhírek szerint a Manchester United nem engedélyezte a 18 éves balszélsőjének, hogy ott legyen a májusi tornán, ugyanis a Vörös Ördögöknek szükségük van rá a szezon hajrájában.

Az argentin U20-as válogatott alapból nem lett volna ott a világbajnokságon, miután az év eleji kontinenstornán leszerepelt és nem szerezte meg a kvalifikációt,

így Garnacho jó eséllyel már lemondott a vb-részvételről. Ám az Indonéziától elvett rendezési jog a dél-amerikai országra szállt, így a részvétel is megvalósulhat – ám úgy tűnik, a szélsőnek mégsem.

A nemrég lemondott, ám a nem várt lehetőség miatt mégis a posztján maradt szövetségi kapitány, Javier Mascherano a keretbe tervezte rakni Garnachót, és valószínűleg harcolni fog azért, hogy a fiatal játékos mégis részt vehessen a vb-n.

A jelenleg sérüléssel bajlódó Garnacho eddig 4 mérkőzésen lépett pályára hazája U20-as válogatottjában, amelyeken összesen 4 gólt szerzett.

A 24 csapatos utánpótlás-világbajnokságot május 20. és június 11. között rendezik meg.

Forrás