Kabaréba illő jelenet döntötte el az angol focirangadót - videó

Hull City v Sheffield United - Sky Bet Championship Football League Season 2022-3 Soccer Sunday 4th September 2022 Hull City vs Sheffield United Sky Bet Championship Horizontal FOOTBALL
Wes Foderingham of Sheffield United during the Sky Bet Championship match between Hull City and Sheffield United at the MKM Stadium, Kingston upon Hull on Sunday 4th September 2022. (Photo by Mark Fletcher/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Alighanem kevesen számítottak rá, hogy egy kapitális védelmi hiba fogja tulajdonképppen eldönteni az angol labdarúgó másodosztályban rendezett Burnley-Sheffield United rangadót.

A tabellát magabiztos előnnyel vezető Burnley feljutását már senki sem veszélyezteti, a bajnoki címre is már csak a Szablyásoknak volt esélyük a 40. forduló rangadója előtt. Ami a 17. percben el is dőlt, akkor ugyanis a hazaiak csatára, Nathan Tella indult meg egy előre vágott labdára, de úgy tűnt, hogy a vendégek védője, Jack Robinson a kapus Wesley Foderingham segítségével könnyedén megoldja a helyzetet. Csakhogy Foderingham másként gondolta, és addig bénázott, amíg elvesztették a labdát, ő pedig kétségbeesetten felrúgta Tellát, amiért villant is a jogos piros lap.

Innen már nem volt sok kérdés, és a Burnley végül az izlandi válogatott csatár, Johann Berg Gudmundsson két góljával 2-0-ra nyert, és 6 fordulóval a zárás előtt 14 ponttal vezet a Sheffiel United előtt.

A Championshipből az első két helyezett csapat közvetlenül feljut a Premier League-be, míg a 3-6. helyen végzők rájátszásban döntenek az utolsó PL-helyről.