Megszólalt a BKV Előre szakosztályvezetője a bíróverő focista ügyében

Budapest, 2015. július 16.
A bosnyák csapatban játszó Jasmin Bogdanovic (b) és a ferencvárosi Busai Attila (b2) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zeljeznicar mérkőzésen, a Groupama Arénában, 2015. július 16
Budapest, 2015. július 16. A bosnyák csapatban játszó Jasmin Bogdanovic (b) és a ferencvárosi Busai Attila (b2) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zeljeznicar mérkőzésen, a Groupama Arénában, 2015. július 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Mint arról beszámoltunk, a hétvégén óriási botránnyal ért véget a BKV Előre és a Kisvárda II harmadosztályú bajnokija. A találkozó lefújása után a korábbi ferencvárosi játékos, Busai Attila lefejelte és megütötte Büki Gábor játékvezetőt, amiért példátlanul súlyos büntetést kapott. A történtekről röviden nyilatkozott az Origónak a fővárosi klub labdarúgó szakosztályának elnöke.

A találkozót követő botrány részleteiről ide kattintva olvashat, míg az MLSZ által kiszabott szigorú büntetésről, itt írtunk. Ennek a legfontosabb tétele, hogy a játékvezetőt lefejelő és megütő Busai Attila hat évre szóló eltiltást kapott, ez idő alatt semmilyen formában nem vehet részt labdarúgó eseményen.

Az ügyben kerestük a játékost és edzőjét, a három meccsre eliltott Albert Flóriánt is. Utóbbit nem sikerült elérni, míg előbbi elmondta, hamarosan kiad egy nyilatkozatot, amiben minden benne lesz.

A BKV Előre labdarúgó szakosztályának elnöke, Mátyás Tibor viszont pár mondatban reagált a megkeresésünkre.

– mondta az Origo megkeresésére Mátyás Tibor, a fővárosi klub labdarúgó szakosztályának elnöke.

„Én személyesen nem láttam, hogy mi történt, mire a helyszínre, a játékosok öltözőjéhez értem, addigra már lezajlott minden.

Nagyon sajnálom, mert egy fontos, jó játékost vesztettünk el ezzel az eltiltással."

A szakosztályelnök hozzátette, a hivatalos végzést egyelőre nem kapták meg, ők is a sajtóból és a közösségi oldalakról tájékozódnak, így a büntetést majd akkor tekintik véglegesnek, amikor a kezükben lesz a határozat. A BKV Előre pénzbüntetést kap, az indoklás szerint azért, mert a mérkőzés lefújása után nem biztosította a játékvezetők öltözőbe vonulásának zavartalan feltételeit, valamint labdarúgójának súlyosan sportszerűtlen magatartása miatt. Arra a kérdésre, hogy emiatt, azaz a klubnak okozott kár miatt Busai számíthat-e még a klubtól is büntetésre, a sportvezető nemmel felelt.