A szaúdiak nyáron kifosztanák az európai topligákat

Al Nassr, al-Nasszr, Cristiano Ronaldo, igazolás, labdarúgás
A handout picture released by Saudi Arabia's Al Nassr football club shows Portugal's forward Cristiano Ronaldo being presented with the club's number seven jersey by club president Musalli Al-Muammar in Madrid on December 30, 2022 upon signing for the Saudi Arabian club. - Ronaldo signed for Al Nassr of Saudi Arabia, the club announced, in a deal believed to be worth more than 200 million euros. The 37-year-old penned a contract which will take him to June 2025. (Photo by Al Nassr Football Club / AFP) / == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO /AL NASSR FOOTBALL CLUB" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ==
Vágólapra másolva!
Valósággal kifosztanák idén nyáron az európai topligákat a szaúd-arábiai bajnokság legjobb csapatai.

A szúdi profi liga legalább 50, európai topligában, valamint a portugál élvonalban szereplő sztárjátékost akar megszerezni a nyári átigazolási időszakban. Igaz, hogy elsősorban lejárt szerződésű játékosokra vadásznak, de ne legyenek kétségeink, a pénz nem fog számítani. Az ESPN amerikai sportlap szerint ugyans a szaúdi kormány is támogatja a tervet.

A kiszemeltek között van természetesen Lionel Messi is, de rajta kívül is akadnak azért jól hangzó nevek, mint Ilkay Gündogan, Roberto Firmino, Adama Traore, vagy éppen az Everton két játékosa, Yerry Mina és Abdoulaye Doucoure. A szaúdiak tovább nem tettek le Karim Benzema megszerzéséről sem, annak ellenére sem, hogy a francia sztár minden bizonnyal szerződést hosszabbít a Real Madriddal.

A profiliga, az SPL azt is szeretné elérni, hogy a legfontosabb piacokon, azaz a topligák országaiban is közvetítsék a szaúdi bajnokikat.