Vágólapra másolva!
Vincze Ottó a Sportalnak nyilatkozott a csütörtöki Bayer Leverkusen-Ferencváros Európa-liga nyolcaddöntő kapcsán. A Ferencváros korábbi magyar válogatott focistája elmondta, hogyan lehet sikeres idegenben a magyar bajnokcsapat.

A korábbi 11-szeres válogatott focista 1995-ben Bajnokok Ligájában szerepelt a Fradival, majd egy külföldi kitérő után 1997 és 1999 nyara között, majd 2007 és 2008 nyara között is erősítette a magyar rekordbajnok csapatot. A 48 éves egykori Fradi-játékos úgy látja, hogy a problémák ellenére volt csapata kiharcolhatja a továbbjutást a német sztárcsapat ellen.

Hazai pályán, a Puskás Arénában telt ház előtt ki kell harcolni a továbbjutást, nem lehetetlen, hiszen a Ferencvárosnak van már tapasztalata a Leverkusen ellen" - mondta a SportálnakVincze Ottó, aki a Fradi 1995-ös Bajnokok Ligájában szereplő csapatának kulcsjátékosa volt.

Vincze Ottó bízik a Ferencváros sikerében Forrás: MTI/Zih Zsolt

A két csapat valamilyen szinten ismeri egymást, hiszen az előző szezonban a Fradi és Leverkusen egy Európa-liga csoportban volt. Akkor a csoportkörben a Leverkusen 2-1-re nyert hazai pályán, a Groupama Arénában viszont a Fradi nyert 1-0-ra, ami akkor történelmi jelentőségű volt, ugyanis az volt Fradi történetének első hazai győzelme volt az európai kupasorozatok csoportkörében.

Persze, a két csapat helyzete azóta sokat változott, hiszen a német együttest azóta spanyol világ- és Európa-bajnoka, Xabi Alonso, míg Fradit az orosz Sztanyiszlav Csercseszov irányítja a kispadon.

A Fradi az előző szezonban hatamas győzelmet aratott a Leverkusen ellen Fotó: Koncz Márton - Origo

„Akkor is az volt, és most is remek csapata van a Leverkusennek,

Xabi Alonso pedig jó edző. A mostani helyezésük a Bundesligában megtévesztő lehet" - mondta Vincze ott utalva arra, hogy a német csapat jelenleg csak a kilencedik helyen áll a Bundesligában.