Saját edzőjét szidta a vb-n csodagólt lövő brazil csatár

Tottenham Hotspur v Olympique Marseille: Group D - UEFA Champions League UEFA Champion League Tottenham Hotspur Marseille Tottenham Hotspur Stadium London Britain 07 September 2022 Horizontal
Tottenham Hotspur's Richarlison celebrates his goal with Tottenham Hotspur manager Antonio Conte during the UEFA Champion League soccer match between Tottenham Hotspur and Marseille at Tottenham Hotspur Stadium in London, Britain, 07 September 2022. (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto) (Photo by Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az AC Milannak szerda este gól nélküli döntetlen is elég volt a Tottenham otthonában a negyeddöntőbe kerüléshez. A kiesés miatt a londoniak brazil sztárfocistája, Richarlison a saját csapatának edzőjét, Antonio Contét okolta.

A 77. perctől emberhátrányban játszó Tottenham két meccs alatt egyetlen gólt sem tudott szerezni a Milan ellen, amely viszont megőrizte az odavágón szerzett egygólos előnyét, így negyeddöntőbe jutott. A londoniak menedzsere, Antonio Conte csak az utolsó húsz percre küldte be csereként a katari vb-n csodagólt ollózó brazil csatárt, Richarlisont, aki a kevés idő miatt nem tudott segíteni csapatán, mindössze két kapura lövése volt. A meccs után teljesen fel volt háborodva és amiatt panaszkodott, hogy még akkor sem kap rendszeresen játéklehetőséget az olasz edzőtől, ha jól megy neki a játék.

Richarlisonnál betelt a pohár, kifakadt a BL-kiesés után Forrás: AFP/Justin Tallis

"Nem értettem a döntését...Az utóbbi időben jól játszottam, nyertünk a Chelsea és a West Ham ellen is, majd hirtelen a kispadra ültetett. Miután a Wolverhampton ellen csak öt percet kaptam, megkérdeztem az okát, de nem kaptam magyarázatot. Tegnap megkértek rá, hogy csináljak erőnléti tesztet az edzőteremben, és azt mondták, hogy kezdő leszek a Milan ellen, ha átmegyek rajta. Erre a kispadon ültem megint.

Volt egy kisebb sérülésem, de mindig az életemet adom a pályán" – fakadt ki a meccs után a TNT Sportnak Richarlison, aki tavaly nyár óta 25 meccsen csupán 2 gólt és 3 gólpasszt jegyzett a Tottenham színeiben.

A Spurs szurkolói a lefújás után kifütyülték a csapatot, néhányan pedig a korábbi menedzser, Mauricio Pochettino nevét énekelték. Korábban lehetett hallani olyan sajtóhíreket, miszerint Antonio Conte az idény végén elhagyja a Tottenham-et az idény végén.