Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain nem egy csapat, hanem katari tulajdonosainak a luxusáruháza - Philipp Lahm, a német labdarúgó-válogatott és a Bayern München korábbi csapatkapitánya szerint.

A Die Zeitnek adott nyilatkozatában a világbajnok és kétszeres vb-bronzérmes, 2017-ben visszavonult védő hangsúlyozta: a francia bajnoknál olyan kiemelkedő egyéniségek futballoznak, mint például Kylian Mbappé, Neymar vagy Lionel Messi, ugyanakkor csapatként alulteljesít.

- fogalmazott.

Messiék nincsenek jó formában Forrás: AFP/Franck Fife

A PSG továbbra sem tudta elérni legfőbb célkitűzését, a Bajnokok Ligája-győzelmet, a sorozat jelenlegi kiírásában a nyolcaddöntőben kettős vereséggel, szerzett gól nélkül búcsúzott Lahm egykori klubjával, a Bayernnel szemben. Lahm úgy véli, a párizsi alakulat jelenlegi formájában nem más, mint egy kirakat tulajdonosainak vagyona és politikai szándékai szerint.

- fogalmazott Lahm, aki szerint a PSG-be fektetett pénz politikai értelemben megtérült.

Philipp Lahm 2017 májusában, a Freiburg ellen játszotta utolsó meccsét a Bayernben Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Andreas Gebert


- hangsúlyozta a jövő évi németországi Európa-bajnokság főszervezője, ugyanakkor leszögezte: "a futball valami más". Véleménye szerint azoknál a nagycsapatoknál, amelyekkel a szurkolók azonosulni tudnak, a fejlődés egy folyamat.

- mondta Lahm.