Vágólapra másolva!
Kedden sem unatkoztak a sport szerelmesei, bőven akadtak érdekességek ezen a napon is. Mutatjuk a legérdekesebb híreket a hét második napjáról!

Az elmúlt hónapokban egyre kevesebbet lehet tudni a háromszoros olimpiai bajnok úszó hollétéről, hétfőn azonban a közösségi oldalán megmutatta, merre járt.

Előkerült Hosszú Katinka Fotó: Csudai Sándor - Origo

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sem indulhat el a hétvégi, szöuli rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hunyady Emese szerint az országváltással óriási rizikót vállaltak a fivérek, amit kizárólag az edzőjük miatt tettek.

Nagyot kockáztattak a Liu testvérek Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nagytakarítást tartott a Vasas focicsapata. Sajtóhírek szerint három futballista is kikerült a labdarúgó NB I-ben szereplő együttes első csapatának keretéből. Íme, a nevek.

Sajnos ez a nap sem telt haláleset nélkül. 82 éves korában meghalt Szinger Ferenc, aki évtizedeken keresztül vezette a Tolna Megyei Labdarúgó-szövetséget, majd 1991-től 2000-ig – nyugdíjba vonulásának napjáig – a Paksi SE elnöke volt, továbbá a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) igazolási- és átigazolási bizottságának tagjaként is tevékenykedett.

Egy másik szomorú hír is jutott keddre. Kedden Zalaegerszegen eltemették a tragikus hirtelenséggel elhunyt Lendvai Miklóst, a ZTE és a magyar válogatott korábbi focistáját.

Kerkez Milos gólt lőtt a Laziónak Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Claudio Pasquazi

A holland AZ Alkmaar magyar válogatott focistája, Kerkez Milos gólt szerzett a Lazio otthonában az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjében.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Chelsea 2-0-ra nyert a Borussia Dortmund ellen a Stamford Bridge-en. Raheem Sterling szerencsés góljával a szünet előtt szerzett vezetést a visszavágót hátrányból kezdő angol sztárcsapat, amely a második félidő elején már továbbjutásra állt. Ezt nagyban köszönhette Danny Makkelie játékvezetőnek, aki egy vitatható 11-est adott, amely először kimaradt, de a bíró újrarúgatta. A gyengén játszó és balszerencsés Dortmund nem tudott gólt szerezni, így kiesett, a Chelsea 2-1-es összesítéssel jutott be a negyeddöntőbe. A játéknap másik mérkőzésén a Benfica hazai pályán 5-1-re kiütötte a Club Brugge együttesét és 7-1-es összesítéssel jutott tovább a legjobb nyolc közé.