Tragikus haláleset, rákos az olasz focilegenda, Benzema bohócozós botránya, szerelmet vallottak Liu Shaolinnak

fbl Horizontal
(FILES) In this file photo taken on April 6, 2019 Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates after scoring during the Spanish league football match between Real Madrid CF and SD Eibar at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid. - French head coach Deschamps calls Benzema back into the national team for the upcoming Euro, AFP reports on May 18, 2021. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A szombati nap is elképesztő izgalmakat tartogatott a sportvilágban. Botrány a francia fociválogatottnál, szerelmet valottak Liu Shaolin Sándornak, sajnos halálaeset is volt, míg a legendás olasz focnemzedék újabb tagja lett rákos. Délutántól már a meccsekké volt a főszerep, égett a Liverpool, nagy izgalmak az NB I-ben, győztek Szoboszlaiék, Mbappé mentette meg a PSG-t. Mutatjuk, mik voltak a legizgalmasabb sporthírek március 11-én!

Sajnos ez a nap sem telt el haláleset nélkül. Kilencvenkét éves korában elhunyt Pat McCormick, az amerikaiak négyszeres olimpiai bajnok műugrója, az első, akinek sikerült 3 és 10 méteren is nyernie két egymást követő ötkarikás játékokon.

A legendás olasz futballnemzedék újabb tagjáról derült ki, hogy daganat van a szervezetében. Az 1990-es vb-gólkirályánál, Salvatore „Toto" Schillacinál vastagbélrákot diagnosztizáltak.

Salvatore Schillaci is rákos betegséggel küzd Forrás: AFP/Daniel Garcia

Újabb hatalmas botrány kavarta fel az állóvizet a francia fociválogatottnál. A szövetségi kapitány, Didier Deschamps elmondta egy interjúban, szerinte mi az igazság a Benzema-ügyben, mire a Real Madrid támadója azonnal visszavágott és bohócnak titulálta a kapitányt.

Karim Benzama lebohócozta Deschampsot Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Az olimpiai bajnok gyorskoris, Liu Shaolin Sándor nem indulhat a hétvégi világbajnokságon, de más öröm még érheti. A nemrég országot váltó klasszisnak ugyanis egy gyönyörű nő nyilvánosan szerelmet vallott.

Elképesztő társaságba került Dárdai Pál. Íme, a részletek.

Délután már természetesen a meccseké volt a főszerep. Az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában az újonc Bournemouth 1-0-ra legyőzte a Liverpool csapatát a Vitality Stadionban. A Chelsea 3-1-re nyert a Leicester City otthonában, míg a Tottenham hazai pályán szintén 3-1-re győzte le a Nottingham Forest csapatát. A Manchester City csak 11-esből lőtt góllal tudta megverni a Crystal Palace-t.

Szalah lábában maradt a Pool egyenlítőgólja Forrás: AFP/Steve Bardens

A labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában a Debrecen 1-0-ra legyőzte a Kisvárda csapatát a Várkerti Stadionban. Továbbra is óriási bajban van a MOL Fehérvár, amelyik 2-1-re kikapott a Paks vendégeként, így továbbra sem tudott eltávolodni a kieső zónától. A labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában a Budapest Honvéd 1-0-ra legyőzte a Zalaegerszeg csapatát a Bozsik Stadionban, ezzel a fővárosi gárda elmozdult a kieső helyről.

A német labdarúgó-bajnokság 24. forduljában a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkel felálló RB Leipzig hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Mönchengladbach csapatát, míg a címvédő Bayern München 5-3-as győzelmet aratott az Augsburg felett az Allianz Arénában.

Újabb fontos győzelmet aratott a Lipcse Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

A Paris Saint-Germain a hétközi BL-kudarc után kis híján a bajnokságban is lebőgött, de az utolsó percben Kylian Mbappé és a videobíró megmentette őket.