Megszólalt a rendőrség által körözött magyar válogatott focista

FBL-EUR-C3-MONTPELLIER-GYŐR Square Vertical
Olivier Giroud és Tokody Tibor küzdelme a Montpellier-Győri ETO mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Tokody Tiborról pénteken érkeztek a hírek, miszerint körözik, keresi a rendőrség sikkasztás miatt, majd később arról lehetett hallani, hogy feladta magát a rendőrségen. A korábbi válogatott focista a Sportalnak nyilatkozott az esetről.

"Nem volt miért bujkálnom, em követtem el semmit - mondta a 42 éves Tokody Tibor. Nem kaptam semmiféle idézést, felszólítást, vagy bármilyen hivatalos levelet erről. Néhány hónapja közúti ellenőrzésen állított meg a rendőrjárőr, nézték a papírjaimat, beszélgettem velük, s ha valóbban körözési listán szerepeltem volna, alighanem bekísértek volna a kapitányságra.

Nincs semmiféle sikkasztási ügy. Egy 180 Eurós vita utóélete az én meghurcoltatásom. A korábbi munkahelyemen sofőrként dolgoztam, s mivel jól beszélek németül rendszeresen jártam külföldre is. Az egyik ilyen alkalommal két másik társammal együtt oda parkoltunk a három kocsival a schwecháti repülőtéren, ahová mindig is szoktunk. A kijelölt helyre. Csakhogy másnap mindhárom járműre kerékbilincset tettek. Be kellett fizetnünk fejenként 180 eurót, s ezt mi a cég pénzéből tettük. Csakhogy amikor hazajöttünk az összeget a vezetőnk kérte vissza tőlünk. Mondtuk neki, ez nem a mi sarunk, nehogy már mi fizessünk rá! Ennyiben maradtunk.

Olivier Giroud és Tokody Tibor küzdelme a Montpellier-Győri ETO mérkőzésen Forrás: AFP/Pascal Guyot

A rendőr is nevetett ezen az egészen pénteken, de bevallom nekem nem volt kedvem vele nevetni. A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy az elmúlt három évben hogyan nem voltak képesek megtalálni, megkeresni, akár az apámnál, akár a testvéremnél, bárhol. Én nem bujkáltam - mondta Tokody, aki hozzátette, hogy elvált, "akadtak kilátástalan pillanatai az életemnek, ezt nem tagadom. De most is van munkám, dolgozom becsülettel.

Tudom, hogy nem itt kellene tartanom 42 évesen. Magányosan, s olykor piásan. De igyekszem talpon maradni, és megtalálni a holnap meg a holnapután értelmét.