Vágólapra másolva!
Az Európa-liga nyolcaddöntős párharcának előestéjén a Ferencváros megtartotta az ilyenkor szokásos és kötelező sajtótájékoztatóját, amelyen Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, valamint a magyar válogatott középpályás, Botka Endre vett részt.

Az Origo kiküldött munkatársa jelenti Leverkusenből.

A csoportját megnyerő magyar bajnok csütörtökön 18.45-től a Bundesliga előző kiírásának bronzérmesével, a Bayer Leverkusennel találkozik a BayArenában.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője elmondta, alapvetően két nagyon különböző csapatról van szó a Leverkusen és Monaco között, így szerinte fölösleges az összehasonlítás, amit Xabi Alonso tett a német csapat szerda délutáni sajtótájékoztatóján, amikor azt mondta, hogy a francia csapat a Fradival azonos szintet képvisel.

Azért nem lehet a két csapatot összehasonlítani, mert egészen más stílusban játszanak. A két csapat párharca alapvetően egy nyíltsisakos összecsapás volt,

- mondta Csercseszov. A szakvezető elmondta, aki a keretben van, az bevethető, így az a két fiatal játékos is, aki most a csapattal tarthatott.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi edzője eltökéltnek és magabiztosnak látszott Fotó: Csudai Sándor - Origo

A keret változásairól és a sérületekről, különösen a belső középpályát illetően (Laidouni távozott a télen, míg Besic megsérült), elmondta, megvannak a pótlásukra alkalmas játékosok, például Vécsei Bálint, Amer Gojak, Anderson Esiti vagy Kristoffer Zachariassen személyében, így egyáltalán nem kell kétségbe esni, mert biztosan meg fogják tudni mutatni, hogy milyen minőséget képviselnek.

Arra a kérdésre, hogy a Fradi korábbi edzője, Peter Stöger azt mondta, hogy a Leverkusen az esélyes így válaszolt:

- mondta Csercseszov.

"Holnap egy európai nyolcaddöntős mérkőzés vár ránk, ami független a nyomástól, csak az eredmény számít.

- válaszolta az Origónak arra a felvetésére, hogy a Fradi a csoportkörben a legfontosabb meccseken játszott a legjobban.

Botka Endre, a Ferencváros magyar válogatott középpályása elmondta, való igaz, hogy több fontos játékos hiányozni fog, de a Fradinak ma már minden posztra van két hasonló képességű játékosa, így nem okozhat gondot a sérültek (pl. Samy Mmaee, Tokmac Nguen, Pászka Lóránd) hiánya.

Nyugodtan várjuk a meccset, mindenki tudja, hogy mit kell tennie a jó eredmény eléréséért" - válaszolta az Origo kérdésére Botka Endre.

A középpályás elmondta, nem lenne elégedett a legutóbbi leverkuseni meccs (amit az Eur eredményével, amikor 2-1-re kikapott a Fradi.

Botka Endre egyáltalán nem tűlt feszültnek a meccs előtti napon Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Viszont nagyon elégedett lennék az otthoni eredménnyel, ahol 1-0-ra nyertünk. Kielemeztük az ellenfelet, ismerjük a gyengéiket és az erősségeiket" - mondta Botka, aki szerint azóta egyértelműen erősebb lett a Ferencváros, különösen, ami a támadójátékot illeti.

- válaszolta az Origo kérdésére Botka.

A középpályás elmondta gyors és jól cselező játékosai vannak a Leverkusennek, de nem tart attól, hogy azok után, hogy a tavalyi vb-n is szereplő (pl. angol, német) játékosok megállítása után megoldhatatlan feladatot jelentenének a német csapat focistái.

A Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga- nyolcaddöntő első mérkőzésére március 9-én kerül sor a leverkuseni BayArenában, míg a visszavágót egy héttel később, március 16-án 21 órától a Puskás Arénában rendezik. Az Origo a mérkőzést élő szöveges formában közvetíti, valamint helyszíni összefoglalót is ad.