Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Így látta Csercseszov a Fradi meccsét

Bayer Leverkusen - Ferencváros Budapest Sports soccer Horizontal EUROPA LEAGUE
09 March 2023, North Rhine-Westphalia, Leverkusen: Soccer: Europa League, Bayer Leverkusen - Ferencváros Budapest, knockout round, round of 16, first leg, at BayArena. Budapest coach Stanislav Cherchesov gestures at the line. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-0-ra kikapott a Bayer Leverkusen otthonában az Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén. Sztanyiszlav Csercseszov, a zöld-fehérek vezetőedzője szerint még nincs veszve semmi.

"Nagyjából sikerült azt nyújtanunk, amit elterveztünk. Nem használtuk ki a lehetőségeinket, egy ilyen meccsen pedig ez nem fér bele. Szerencsére az ellenfél sem tudott sokat veszélyeztetni, két kicsit szerencsétlen gólt kaptunk. Ez a párharc még csak most kezdődött, most pedig a Puskás eleni meccsre koncentrálunk, majd a visszavágóra" - mondta a lefújás után az M4 Sportnak a Fradi edzője.

"Tudtam, hogy jó csapat lesz az ellenfelünk. Az első percek után magunkhoz kellett térni, ez sikerült is. Sajnos két olyan gólt kaptunk, aminek nem kellett volna megtörténnie, de a 2-0 az 2-0" - utalt a gólokra, melyből az első átlövésből született, a második pedig szabadrúgás utáni kipattanóból.

Az orosz szakember az MTI érdeklődésére kifejtette, csapata játékával és hozzáállásával összességében elégedett, a második félidőben voltak jó támadásaik. A szünetben arra hívta fel tanítványai figyelmét, hogy gyors csapat a Leverkusen, ezért ne adjanak neki területet, labdaszerzés után viszont bátran próbáljanak meg kontrákat vezetni.

Sztanyiszlav Csercseszov a Leverkusen eleni meccsen Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

"Szurkolóink most is remek hangulatot teremtettek, de otthon a biztatásuk majd még jobban érezteti majd hatását" - mondta a visszavágó kapcsán Csercseszov, aki hozzátette, nem hallotta, hogy a zöld-fehér drukkerek a nevét skandálták a csapatok kivonulása után, mert akkor már a játékosaival foglalkozott, de azt észlelte, hogy zöld-fehér lufikat lobogtattak.

Spanyol kollégája, Xabi Alonso szerint megkönnyebbülést jelentett számára a második találat, mert így a Leverkusen nyugodtabban utazhat a magyar fővárosba.

"Intenzív mérkőzés volt, melyen jó ellenféllel volt dolgunk. A Ferencváros nem sok helyet hagyott nekünk, ezért is volt fontos az első gól. Nem volt fantasztikus a teljesítményünk, de így is kicsit nyugodtabban utazhatunk Budapestre" - értékelt a játékosként a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok tréner, aki hozzátette, a visszavágón még jobb játékot vár a csapatától.

Xabi Alonso szerint a problémát a pálya utolsó harmadában érezte, mert ott nem tudott együttese áthatolni a Ferencváros védelmén, ezért nem sikerült gyakran eljutni a kapuhoz. Ezen mindenképpen szeretne dolgozni.

"A játék nem volt lenyűgöző, de az eredménnyel elégedett vagyok, megkönnyebbültem a második góltól" - összegzett a gyógyszergyáriak vezetőedzője.

A visszavágót jövő csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.

Mindent egy helyen az Eb-ről