Meghalt a legendás olasz fociedző

FBL-ENG-TRAINING Square PORTRAIT HORIZONTAL TRAINER FOOTBALL GLOVES BONNET TRAINING NUMBER-SPORT
Assistant England Coach Italo Galbiati watches his team train for the forthcoming International friendly match against Switzerland at Wembley Stadium, North London, England, on February 4, 2008. AFP PHOTO/GLYN KIRK (Photo by GLYN KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
85 éves korában meghalt Italo Galbiati, aki az edzői pályafutásának legnagyobb részében Fabio Capello segítőjeként dolgozott.

Játékoskarrierje során Galbiati az olasz Inter, majd a Lecco csapatában futballozott. Később, a nyolcvanas évek elején három részletben, összesen 26 mérkőzésen az AC Milan vezetőedzője volt.

A milánóiaknál kezdett együtt dolgozni Fabio Capellóval, akit a Milan után a Roma, a Juventus, a Real Madrid és az angol labdarúgó-válogatott kispadján is segített másodedzőként. Legutóbb akkor dolgozott Capellóval, amikor az olasz szakember az orosz fociválogatott szövetségi kapitányaként dolgozott.

Fabio Capello és Italo Galbiati (balra) szinte a teljes edzői pályafutásuk során együtt dolgoztak Forrás: AFP/Odd Andersen

A kapcsolatukat és a játékosokkal való viszonyukat több focista is úgy írta le, hogy Capello volt a "rossz zsaru", Galbiati pedig a "jó zsaru".

Italo Galbiati 2015-ben vonult nyugdíjba, augusztusban lett volna 86 éves.