A német sajtó is elismerte a Fradi balszerencséjét a Leverkusen ellen

TAH, Jonathan; MMAEE, Ryan
Leverkusen, 2023. március 9. Jonathan Tah, a német csapat játékosa (b) és a ferencvárosi Ryan Mmaee a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, a Bayer Leverkusen - Ferencváros első mérkőzésen a leverkuseni BayArenában 2023. március 9-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A német sajtó nagy része úgy érzi, hogy a Bayer Leverkusen nem a legjobb játékát nyújtotta a Ferencváros ellen 2-0-ra megnyert Európa-liga-nyolcaddöntő első mérkőzésén, de ettől függetlenül már a budapesti fináléba kerülést rebesgetik az oldalak a szemük előtt.

„Xabi Alonso csapata támadó szellemben futballozott, de koncentrált védekezést is mutatott. Így sikerült lenulláznia ellenfelét, ami ritkán fordul elő a Leverkusennel. Legutóbb januárban a Bochum ellen sikerült (2-0)" – írta a kicker.de, amely hozzátette, hogy a Ferencvárosnak egyedül Kristoffer Zachariassen kapufája jelentett veszélyes helyzetet, míg a Leverkusen támadójátéka a vezető gól után pontatlanná, lassúvá és fantáziátlanná vált.

Erre a stílusra van szükségünk, mert, amikor felpörög a játék és oda-vissza mennek a támadások, akkor hajlamosak vagyunk gólokat kapni" – idézte a Kicker Nadiem Amirit, a hazaiak játékosát, akinek a szeme előtt a tavalyi frankfurti El-siker megismétlése lebeg.

Sztanyiszlav Csercseszov együttese kétgólos hátrányból várja a visszavágót Forrás: MTI/Kovács Tamás

A sport1.de már a negyeddöntő kapujában látja a Leverkusent, miután egy közepes teljesítménnyel is sima győzelmet szerzett a csapat a Ferencváros ellen.

A portálnak Florian Wirtz elmondta, hogy a döntőbe jutás a céljuk, de egyelőre csak a következő meccsre fókuszálnak.

A sportbild.bild.de

nagyon jó kiindulásnak írja le a Leverkusen helyzetét a visszavágó előtt, és hozzátette, szeretné még egyszer Budapesten látni a csapatot, ami a fináléba jutást jelentené.

Az oldal elismeri, hogy a Ferencvárosnak balszerencséje volt volt Zachariassen lehetőségeinél, és Kerem Demirbay véleményét is idézte, miszerint a második gólt megelőző szabadrúgást tudatosan engedte át a fiatal Adam Hlozeknek.