Lionel Messi elképesztő gesztusa még Ronaldóén is túltett

fbl Horizontal
France's forward #07 Antoine Griezmann (L) fights for the ball with Argentina's forward #10 Lionel Messi (R) during the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi a katari labdarúgó-világbajnokság után a győztes argentin válogatottbeli összes csapattársát meglepte egy 24 karátos aranyba mártott telefonnal. Ennek apropóján a Magyar Nemzet megvizsgálta, kik voltak azok a focisták, akik hasonlóan nagy gesztust tettek egy siker után.

Messi ajándékozásánál minden játékos neve és mezszáma egyedileg lett rágravírozva a készülékek hátlapjaira, illetve természetesen az argentin címer is helyet kapott mindegyiken. A 35 éves klasszis a hírek szerint 175 ezer fontot (nagyjából 74 millió forintot) fizetett a 35 darab arany iPhone-ért.

Az előző, 2018-as oroszországi vb után a győztes francia csapatból is volt, aki hasonló gesztust tett. ntoine Griezmann és Paul Pogba világbajnoki gyűrűket csináltatott a válogatott tagjainak: a Jason of Beverly Hills ékszerház begravírozta a játékosok nevét,

a gyűrűk pedig a francia trikolór színeit viselik, mégpedig kék zafír, fehér gyémánt és piros rubint képében.

Ugyanez az ékszerház készítette az abban az évben NBA-bajnok Golden State Warriors kosárlabdázóinak gyűrűit is, amelyek egyenként 13 500 dollárba kerültek.

Az ékszerháznak nem az volt az első megbizatása egy focisiker után:

a Chelsea 2012-es Bajnokok Ligája-győzelme után Didier Drogba 15-16 millió forintos gyűrűkre adott le rendelést a fináléban részt vett társai részére, míg a stábtagokat egy-egy órával lepte meg.

A játékosok gyűrűin szerepelt a név, a mezszám, az arckép, a BL-serleg, és a 11-es párbaj végeredménye is.

Tavaly a Dortmundból a a Manchester Cityhez igazolt Erling Haaland búcsúzóul a dortmundi játékosoknak és az edzőstáb tagjainak 15 ezer eurós órákat, az orvosok, gyúrók és további munkatársak részére pedig 7 ezer eurós órákat ajándékozott.

Cristiano Ronaldo is tett hasonló gesztust a Real Madrid 2014-es BL-sikere után. A portugál klasszis karácsonyra a csapattársait névre szóló karórákkal ajándékozta meg, amik akkor nagyjából 10 ezer dollár értékűek voltak.

Ronaldo a csapattárs neve mellett a "CR7"-et is belevésette az ékszerekbe, hogy mindig emlékezzenek arra, kitől kapták.

Végül pedig Samuel Eto'o sem hiányozhat a sorból, aki 2010-ben az Internazionale játékosaként 900 ezer font értékben ajándékozott órákat 30 válogatottbeli csapattársának, miután kijutottak a világbajnokságra.