Vágólapra másolva!
A kolumbiaiak veterán csatársztára, Radamel Falcao furcsa kihívásnak tett eleget a héten. Az egyik népszerű labdarúgással foglalkozó oldal a Ray Vallecano támadóját arra kérte, hogy a pályáról próbáljon meg labdával eltalálni egy Real Madrid mezben üldögélő szurkolót.

A 2010-es évek közepén a világ legjobb csatárai között tartották számon Radamel Falcaót, aki 2021 nyarán nyolc év után tért vissza a spanyol élvonalba. A Rayo Vallacano ingyen szerződtette a Galatasaraytól távozó kolumbiai klasszist.

Falcao remek rúgótechnikája ismét bebizonyosodott Forrás: Shoot for Love

A Shoot for Love nevű Youtube-csatorna egy különös feladatra kérte fel a kolumbiai csatárt. Falcaónak egy Real Madrid mezes szurkolót kellett eltalálnia a labdával a lelátón, aki állandóan szövegelt a rutinos csatárnak. A drukker még azt kiabálta Falcaónak,

hogy Benzema már régen eltalálta volna őt labdával, mivel ő a jobb játékos.

Néhány próbálkozás után az El Tigre (Tigris) becenevű csatár végül eltalálta a szurkolót, és kiütte a kezében lévő pattogatott kukoricát.

A Portóval 2011-ben, az Atlético Madriddal 2012-ben nyerte meg az Európa-ligát, úgy, hogy mindkét kiírásban gólkirály volt. Ő lett az első labdarúgó, aki két egymást követő évadban, két különböző csapattal megnyerte a második számú európai kupasorozatot. Az Atleti 2011 nyarán akkor klubrekordot jelentő negyvenmillió euróért szerződtette őt, ami remek döntésnek bizonyult. Első spanyolországi idényében 24, a következőben 28 góllal zárt a bajnokságban, de a csúcson lévő Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mellett esélye sem volt a gólkirályi cím megszerzésére.

Ám így sem panaszkodhatott. Két idény után a francia élvonalba frissen feljutó Monacóhoz igazolt.

Falcao a Monacóval 2017-ben francia bajnok lett, és 21 bajnoki góllal fejezte be az idényt, már kevésbé volt szem előtt és az angliai kalandja sem sikerült jól. Kölcsönben játszott a Manchester Unitedben és a Chelsea-ben is, de mindkét együttesben kevés lehetőséget kapott, a manchesteriek mezében négy, a londoniakéban egy gólt szerzett a bajnokságban. Ebben az időszakban már sokat bajlódott sérüléssel. A török Galatasaray után pedig a Rayo Vallocano következett, ahol már a második szezonját tölti a kolumbiai csatár.