Vágólapra másolva!
A DVSC korábbi csatára, Marius Sumudica nagy meglepetésre bejelentette, hogy befejezi edzői pályafutását és hátat fordít a kispadnak.

A román DigiSport honlapjának beszámolójából nem derült ki, hogy a román szakember mikor fejezi be karrierjét, de jövőben szeretne több időt tölteni a családjával, amelyet a labdarúgás miatt elhanyagolt - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

– idézte a román portál a szakembert.

Marius Sumudica abbahagyja az edzősködést Forrás: NurPhoto via AFP/Flaviu Buboi/NurPhoto/Flaviu Buboi

Sumudica 2005-ben kezdte edzői pályafutását, amely során összesen Romániában, Törökországban, Görögországban és Szaúd-Arábiában összesen 21 (!) különböző csapatnál fordult meg – legutóbb tavaly nyártól az Al-Raed vezetőedzője volt.

Sumudica játékosként a Sportul Studentescnél nevelkedett, s két kölcsönben töltött időszak után a Rapid Bucurestinél szerepelt, mielőtt a portugál Maritimóhoz igazolt volna, ahonnan két év után, 2001-ben visszatért a Rapidhoz. Innen érkezett aztán az akkor 29 éves csatár 2002 nyarán a DVSC-hez, ahol első idényében 26 bajnokin pályára lépve 16 gólt szerzett, s Kenesei Krisztián (23 gól, ZTE) és Illés Béla (21 gól, MTK) mögött a harmadik lett a góllövőlistán.

A következő fél idényben további 13 NB I-es meccsen lőtt még öt gólt. Legemlékezetesebb találkozója a 2002 októberében lejátszott Békéscsaba elleni bajnoki volt, amelyen négy gólt lőve vezette a DVSC-t 6–1-es győzelemre.