Vágólapra másolva!
Antonio Conte, a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur vezetőedzője válaszolt arra a kritikára, amelyet csapata támadója, a brazil válogatott Richarlison fogalmazott meg az AC Milan elleni Bajnokok Ligája kiesést követően. A kudarc miatt a brazil csatárt Antonio Contét okolta, ráadásul azt is szóvá tette, hogy nem kevés lehetőséget kap az olasz edzőtől.

A Tottenham két meccs alatt egyetlen gólt sem tudott szerezni az AC Milan ellen, amely viszont megőrizte az odavágón szerzett egygólos előnyét, így bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Antonio Conte, a londoni csapat edzője csak az utolsó húsz percre küldte be csereként a katari vb-n csodagólt ollózó brazil csatárt, Richarlisont, aki szokás szerint most sem tudott segíteni csapatán, mindössze két kapura lövése volt. A meccs után a brazil csatár teljesen fel volt háborodva és amiatt panaszkodott, hogy még akkor sem kap rendszeresen játéklehetőséget az olasz edzőtől, ha jól megy neki a játék.

Richarlison keményen kritizálta Contét a BL-kiesés után Forrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport

„Ez a szezon – már bocsánat a kifejezésért – egy sz*r,

mivel nem kapok elég játékpercet. Volt egy kisebb sérülésem, de mindig az életemet adom a pályán" – fakadt ki a meccs után Richarlison, akit tavaly nyáron 60 millió fontért igazolt a Tottenham, de 25 meccsen csupán két gólt lőtt és három gólpasszt adott.

A Spurs szombaton a Nottingham Forest csapatát fogadja a Premier League 27. fordulójában, a meccs előtti sajtótájékoztatón pedig Richarlison kirohanásáról kérdezték Contét.

„Richarlison azt mondta, hogy sz*r szezonja van. Igaza van. Jól kezdett velünk, de sokat volt sérült. Majd elment a világbajnokságra és újabb súlyos sérülést szenvedett.

De még nem ért véget a szezonja, ha megérdemli, hogy játsszon, megadom neki a lehetőséget. Szerintem hibázott, mert amikor azt mondod, hogy én, és nem azt, hogy mi, akkor az azt jelenti, hogy csak magadra gondolsz és önző vagy. Megértette ezt, bocsánatot kért" – nyilatkozta Antonio Conte.