Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 70 ezer eurós (26,6 millió forint) pénzbüntetéssel és részleges stadionbezárással sújtotta az Eintracht Frankfurtot, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak és blokkolták a létesítmény átjáróit a Napolival szemben 2-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő hazai mérkőzésén.

Az UEFA csütörtökön számolt be a szankcióról, melynek értelmében a Frankfurtnak a következő európai kupameccsén le kell zárnia a Deutsche Bank Park lelátóinak egy részét.

A német együttes a hazai 2-0-s vereség után Nápolyban 3-0-ra kapott ki a riválistól, így 5-0-s összesítéssel búcsúzott a legjobb 16 között a BL-ből.

Részleges stadionbezárást és pénzbüntetést kapott a Frankfurtn Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A Frankfurthoz hasonlóan a francia Nantes is pénzbüntetést (66 125 euró) kapott, miután drukkerei pirotechnikai eszközöket használtak, tárgyakat dobáltak a pályára, valamint másokat sértő üzeneteket feszítettek ki a Juventus elleni párharc hazai visszavágóján, melyet 3-0-ra veszített el a csapat. A Nantes-ot szintén részleges stadionbezárással is sújtották, de ezt egyelőre felfüggesztették.

Mindent egy helyen az Eb-ről