Vágólapra másolva!
Az osztrák laola1.at értesülése szerint a Borussia Dortmund és a Bayern München korábbi játékosa, a Bajnokok Ligája-győztes Thorsten Fink is esélyes a székesfehérvári kispadra.

Az 55 éves német szakember tavaly novemberben távozott a dubaji Al-Nasr csapatától, azóta nincs klubja. Az osztrák portál információ szerint Fink nemrég visszautasította az Admira Wacker ajánlatát, de érdeklődnek iránta Lengyelországból, Magyarországról pedig a MOL Fehérvár is szívesen alkalmazná. A kieső helyen álló székesfehérváriak állítólag egy hiteles, tapasztalt edzőt keresnek, Fink pedig tökéletesen illik ebbe a profilba.

Thorsten Fink és Nicolas Anelka a 2000-es Real-Bayern BL-elődöntőben Forrás: AFP/Patrick Hertzog

Thorsten Fink korábban kétszer is nemzetközi csoportkörbe vezette az Austria Wien csapatát, előtte pedig nyert két bajnoki címet a svájci Basel együttesével. 2019 és 2020 között a japán Vissel Kobe csapatánál dolgozott, ahol Japán Kupát és Szuperkupát nyert.

Fink játékosként 367 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára. 1997 és 2003 között három bajnoki címet, négy Német Kupát, és egy Bajnokok Ligája-trófeát nyert a Bayern München csapatával.