Visszalép a bajnokságtól a földrengés által leginkább érintett török klub

Atakas Hatayspor FC arrives in Istanbul after earthquake hits Hatay 2023,Atakas Hatayspor,Disaster,earthquake,February,Hatay,Kahrama Horizontal
ISTANBUL, TURKIYE - FEBRUARY 07: Head coach of Atakas Hatayspor FC Volkan Demirel (R) arrives in Istanbul Airport with the team after the earthquake hits Hatay, in Istanbul, Turkiye on February 07, 2023. Early Monday morning, a strong 7.7 earthquake, centered in the Pazarcik district, jolted Kahramanmaras and strongly shook several provinces, including Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay, and Kilis. Later, at 13.24 p.m. (1024GMT), a 7.6 magnitude quake centered in Kahramanmaras' Elbistan district struck the region. Arif Hudaverdi Yaman / Anadolu Agency (Photo by Arif Hudaverdi Yaman / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem folytatja a szereplést a török labdarúgó-bajnokságban a Hatayspor együttese az országot a héten megrázó földrengés után - közölte csütörtökön Ali Koc, a török futballklubokat tömörítő szervezet elnöke.

A csapat ghánai válogatott szélsője, Christian Atsu egyelőre az eltűntek listáján szerepel, az Anadolu helyi hírügynökség beszámolója szerint pedig a sportigazgató Taner Savut hollétéről sincsenek információk.

Volkan Demirel, a csapat edzője Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Arif Hudaverdi Yaman

"A Hatayspor levélben tájékoztatott minket arról, hogy nem lép pályára az idény hátralévő részében, és ha a Gaziantep együttese is így dönt, akkor 17 csapattal folytatjuk a szezont" - jelentette be Koc a Mehmet Buyukeksivel, a török futballszövetség (TFF) elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Gaziantep tartomány a földrengés epicentrumának közelében található, így ott komoly károkat okozott a természeti katasztrófa.

A Gaziantep a 10., a Hatayspor pedig a 14. helyen áll a török bajnokságban, amely egyelőre szünetel, s várhatóan március elejétől folytatódik.

A Törökországot és Szíriát hétfőn megrázó, 7,8-as erősségű földrengés és az utórengések halálos áldozatainak száma a legutóbbi hírek szerint 19 ezer fölé emelkedett. A helyi hatóságok Törökországban már közel 63 ezer, Szíriában pedig 5 ezernél is több sérültről számoltak be.