Messiék legyőzése Copa Américára szóló meghívást ért a szaúdiaknak

Voting for Anadolu Agency's Photos of the Year contest kicks off / Sports Anadolu Agency's Photos of the Year Horizontal
Anadolu Agency's Best Pictures of 2022: Lionel Messi (C) in action against Ali Al-Bulaihi (5) of Saudi Arabia during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Argentina and Saudi Arabia at Lusail Iconic Stadium in Lusail, Qatar on November 22, 2022. Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency (Photo by SALIH ZEKI FAZLIOGLU / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Kifizetődött a szaúdi fociválogatottnak a katari világbajnokság legnagyobb bravúrja, ugyanis a csapatot meghívta a dél-amerikai szövetség a következő Copa Américára.

A tavaly év végi katari foci-vb talán legnagyobb meglepetése volt, hogy a nyitó fordulóban Szaúd-Arábia hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a későbbi világbajnok argentin csapatot. Minden bizonnyal ennek a bravúrnak szól, hogy a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) meghívta az ázsiai csapatot.

A szaúdi szövetség elnöke úgy kommentálta a meghívást, hogy amennyiben minden feltétel adott lesz, örömmel vesznek részt a 2024-es, az Egyesült Államokban sorra kerülő, a 2026-os Mexikóval és Kanadával közösen rendezendő vb főpróbájának is beillő tornán.

A Copa Américán egyébiránt nagy hagyománya van a vendéglátásnak: 1993 óta csak a legutóbbi, 2021-es tornán nem volt csapat a kontinensen kívülről. Mexikó például már tízszers Copa-résztvevő, míg Ázsiát Japán (kétszer) és Katar is képviselte már.