Vágólapra másolva!
A Sportbladet információja szerint a svéd labdarúgó-bajnokságban szereplő Degerfors csapata hamarosan szerződtetheti a Ferencváros nigériai támadóját, Fortune Bassey-t.

A svéd portál azt írja, hogy az Allsvenskanban szereplő Degerfors mindenképpen szeretne igazolni egy csatárt az április elején induló szezonra, a klub első számú kiszemeltje pedig a Fradi támadója, a 24 éves Fortune Bassey.

A nigériai támadót 2022 januárjában igazolta le a Fradi a cseh Ceske Budejovice csapatától. Bassey remekelt a cseh csapatban, mivel a 2021/22-es szezonban 19 meccsen kilenc gólt lőtt, ezzel pedig a góllövőlista második helyén állt, amikor a Fradiba igazolt. A magyar bajnokcsapatban azonban nem tudott kiemelkedőt nyújtani, 12 NB I-es meccsen csak kétszer volt eredményes.

Bassey összel játszott a BL-ben az Inter, a Barca és a Bayern ellen is Forrás: AFP/Miguel Medina

Nyáron aztán a Ferencváros kölcsönadta a cseh Viktoria Plzen csapatának, amellyel bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörében, ott pedig öt mérkőzésen is pályára lépett. A nigériai támadó azonban a cseh bajnokcsapatban sem tudott villogni, 21 meccsen három gólt lőtt, az őszi szezon végén pedig a B-csapathoz irányították, mivel Michal Bilek vezetőedző elégedetlen volt vele.

Mivel Bassey az idei szezonban már pályára lépett a Fradiban és a Viktoria Plzenben, így elvileg nem szerepelhetne másik csapatban, azonban a svéd bajnokság azért nyit számára kiskaput, mert az Allsvenskanban tavasz-őszi menetrendben megy a bajnokság, az új idény pedig április elején kezdődik.

A Sportbladet azt írja, hogy Bassey esetében nagy valószínűleg egy újabb kölcsönadás a legvalószínűbb, de az sincs kizárva, hogy a nigériai támadó végleg távozik a Ferencvárostól.

Fortune Bassey-nak két gólja van az NB I-ben, mindkettőt a Gyirmót ellen lőtte Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

Bassey egyébként hétvégén pályára lépett a Fradi második csapatában a Honvéd MFA elleni vasárnapi mérkőzésen. A támadó egy félidőt játszott, majd a szünetben lecserélték.