Vágólapra másolva!
Döbbenetes részletek derültek ki a hétfőn elhunyt Lendvai Miklós korábbi válogatott labdarúgó haláláról.

Mint azt az Origo is megírta, az egykori 23-szoros válogatott labdarúgó, Lendvai Miklós 47 évesen váratlanul meghalt.

A válogatottal az 1996-os atlantai olimpián is szerepelt korábbi kiválóság többévnyi edzősködés után az apósa építőipari vállalkozásában találta meg a számításait, de a családja volt a mindene, párjával öt gyereket neveltek.

Éreztem, hogy váltanom kell. Az apósom nagyon rendes ember, s régóta benne van az építőiparban, azon belül is egy speciális területen, a gáz- és olajiparban utazik. Látta rajtam, hogy felőrlődöm a futballközegben. Jót tett a váltás, mára én lettem a cég vezetője" – mondta 2021-ben a Magyar Nemzetnek Lendvai.

Ahogy a pályán, úgy a civil életben is fáradhatatlanul dolgozott. Hétfőn reggel viszont hiába várták kollégái, hívásaikra sem reagált, s édesapja sem érte el. A Sportal beszámolója szerint

miután a munkatársak nem érték el Lendvait, elmentek a házához, és ők találták rá holtan.

Volt csapattársait is sokkolta hír, a korábbi válogatott csatár.

Lendvai Miklós mindig őszintén elmondta a véleményét Forrás: youtube.com

"Gyerekkorom óta ismertem őt, együtt fociztunk fiatalon Zalaegerszegen, majd az olimpiai válogatottban csapattársak voltunk. Az utóbbi időben ritkán beszéltünk, eltávolodott a focitól. Nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon itt hagyott minket..." – mondta megdöbbenve Herczeg Miklós korábbi válogatott csatár.

Gyakorlatilag együtt nőttünk fel, gyerekként rengeteget fociztunk a kertvárosban, aztán a ZTE-ben is majdnem együtt kezdtük a pályafutásunkat. Annak ellenére, hogy csak fél évvel volt idősebb nálam, mindig is példakép volt számomra, a mentalitása, a küzdeni tudása nagy hatással volt a szurkolókra és a társakra is" – búcsúzott korábbi csapattársától Kocsárdi Gergely.