Zlatan Ibrahimovicot elszomorította a Juventus világbajnok sztárja

fbl Horizontal FOOTBALL EUROPA LEAGUE
Juventus' Argentine forward Angel Di Maria (R) celebrates with Juventus' Italian midfielder Nicolo Fagioli (L) after scoring his team's second goal during the UEFA Europa League round of 32, second leg football match between FC Nantes and Juventus FC, at The Stade de la Beaujoire in Nantes on February 23, 2023. (Photo by Sebastien SALOM-GOMIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus argentin csatára, Ángel Di María lett a mesterhármast elérő legidősebb labdarúgó az Európa-ligában azzal, hogy 35 évesen és 9 naposan az ő góljaival nyert az olasz együttes Nantes-ban a csütörtöki visszavágón, s jutott be ezzel a nyolcaddöntőbe.

A futball történetével és statisztikával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) pénteki összefoglalójában kitért rá, hogy a korábbi korrekordot a svéd Zlatan Ibrahimovic tartotta, aki El-mérkőzésen 2017 februárjában, 35 évesen és 136 naposan a Manchester United színeiben vette be háromszor is a francia St. Etienne kapuját.

A világbajnok Di Maríának a mostani volt a harmadik mesterhármasa, előzőleg 2010-ben a Benfica, 2018-ban pedig a Paris Saint-Germain futballistájaként talált be háromszor. Az IFFHS statisztikája szerint ő a negyedik Juve-játékos, aki idegenben volt képes európai kupameccsen triplázni. Előtte Adriano Novellini (1970/71), Paolo Rossi (1984/85) és Filippo Inzaghi szerzett mesterhármast, utóbbi az 1997/98-as és a 2000/2001-es idényben is.

Angel Di Maria mesterhármast szerzett Forrás: AFP/Sebastien Salom-Gomis

Az FC Barcelona a Manchester United pályáján elszenvedett, s a kiesését jelentő 2-1-es vereség nyomán úgy kezdi a márciust, hogy egyetlen európai sorozatban sem érdekelt már, ilyesmire 24 éve nem volt példa a katalán alakulat történetében.

Az Old Traffordon vívott vesztes meccse előtt a Barca 37 egymást követő mérkőzésén nem kapott ki akkor, ha az első félidőben vezetett. A 0-1-es állást Robert Lewandowski alakította ki, amikor 11-esből betalált az angol együttes kapujába. A lengyel csatár 25. találatát szerezte a szezonban, ezzel megszakítás nélkül a 12. olyan klubidényét jegyzi, amikor ezt a határt elérte.

A Manchester United minden fellépését figyelembe véve - 16 győzelemmel és két döntetlennel - 18 mérkőzésesre növelte veretlenségi sorozatát.