Sergio Ramos döntött a jövőjéről

Spain v Kosovo - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier soccer Kosovo 2022 Qatar Sergio Ramos Waist up One person Qatar qualifying match FIFA World Cup Jose Breton Pics Action NurPhoto Real Madrid Estadio Horizontal SPORT FOOTBALL FIFA WORLD CUP
Sergio Ramos (Real Madrid) of Spain greets during the FIFA World Cup 2022 Qatar qualifying match between Spain and Kosovo at Estadio de La Cartuja on March 31, 2021 in Seville, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását a spanyol labdarúgó-válogatottól csütörtökön Sergio Ramos, aki 2010-ben világ-, 2008-ban és 2012-ben pedig Európa-bajnokságot nyert hazája nemzeti csapatával.

A Paris Saint-Germainben légióskodó védő

legutóbb 2021 márciusában játszott a válogatottban, melyben 2005-ben mutatkozott be, és végül 180 szerepléssel spanyol válogatottsági rekorderként vonul vissza.

A 36 éves középhátvéd a 2021-ben - részben Budapesten - rendezett Európa-bajnokságon nem játszott a spanyol csapatban, amelynek a tavaly november-decemberben megtartott katari világbajnokságon sem volt tagja. A vb-n a spanyolokat a később negyedikként záró Marokkó ejtette ki tizenegyespárbajban a nyolcaddöntőben, Luis Enrique szövetségi kapitányt pedig ezt követően menesztették. A helyére kinevezett Luis de la Fuente februárban kijelentette, hogy az ajtó nyitva van Ramos előtt, ha vissza akar térni az együttesbe.

A keménységéről és gyakran sárga, vagy piros lapot érdemlő belépőiről is ismert Ramos védő létére a kilencedik helyen áll a mindenkori spanyol válogatott góllövőlistáján 23 találattal.