Vágólapra másolva!
A MOL Fehérvár 1-1-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I 20. fordulójában. Az Újpesttől igazolt Csongvai Áron megszerezte első gólját Fehérváron, ám a bemutatkozása keserédesre sikerült, mivel a szépségdíjas gólja csak egy pontot ért. A lefújás után az M4Sport kamerái előtt értékelt, s többek között a klubváltása is szóba került.

"Egy ideig álombemutkozás volt, nagyon boldog vagyok, hogy be tudtam mutatkozni, egyből kezdőként. Úgy gondolom, ha nem is úgy játszottunk a mérkőzésen, ahogy szerettünk volna, de ilyen mérkőzésre számítottunk, ahol küzdeni kell, és a győzelmet valahogy kiharcolni.

- kezdte értékelését Csongvai az M4Sport kamerái előtt.

Csongvai első meccsén góllal debütált Forrás: molfehervarfc.hu

"Számítottunk rá, hogy a Puskás lefog támadni, meg is volt erre a taktikánk, de nem annyira jött ki, mint ahogy elterveztük. Ezért kicsit átálltunk direktebb focira, több hosszú labdára, ilyenkor szerencsére jön akár egy gól szögletből, mint ahogy most is történt. Ha nem is megy úgy a játék, mint ahogy előzetesen elterveztük, valahogy ki kell harcolni a három pontot, ami most sajnos nem sikerült" - folytatta Csongvi, aki arról is szót ejtett, hogy mire számít a jövőben új csapatánál.

Ez a csapat mind kvalitásban, mind mentalitásban nagyon komoly játékosokból áll, aminek szeretnék nagyon fontos tagja lenni. Ha ez így fog megvalósulni, akkor szerintem megfelelő volt a lépés" – vélekedett Csongvai.