Bundabotrányba keveredett a spanyol focicsapat

Levante UD v Getafe CF - Copa Del Rey copa del rey Alex Muoz Levante UD Marc Pubill Cantero Pepelu round of 32 Estadi Ciutat de Valencia January 3 2023 Valencia Spain Horizontal FOOTBALL
Alex Muoz (L) of Levante UD celebrates after scoring their side's second goal with his teammates Marc Pubill (second from left), Cantero (C) and Pepelu (R) during the Copa del Rey round of 32 match between Levante UD and Getafe CF at Estadi Ciutat de Valencia, January 3, 2023, Valencia, Spain. (Photo by David Aliaga/NurPhoto) (Photo by David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indított a spanyolországi Melilla bírósága a labdarúgó Király Kupában 2021-ben játszott Huracan Melilla-Levante mérkőzéssel összefüggésben, bundázás gyanújával.

A spanyol első- és másodosztályú bajnokságot szervező és irányító La Liga csütörtökön közölte, hogy hivatalos kérelmet nyújtott be a sport sértetlenségét és a fogadási csalásokat vizsgáló rendőrségi egységnek (CENPIDA),

miután meg nem nevezett forrásból arról értesült, hogy a Levante által 8-0-ra megnyert meccsel kapcsolatban felvetődött a bundagyanú.

A melillai bíróság ennek nyomán indított vizsgálatot, és hat személyt, közte egy korábbi Huracan-játékost már ki is hallgattak az ügyben. Rendőrségi tájékoztatás szerint egy korábbi Huracan-futballistát már kedden letartóztattak, őt többrendbeli fogadási csalással gyanúsítják.

Az ötödosztályban jelenleg saját csoportjában egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint húsz vereséggel és 4-72-es gólkülönbséggel utolsó melillai egyesület közölte, mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal.

A Király Kupát a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) felügyeli, de a szervezet egyelőre még nem reagált a folyamatban lévő nyomozásra.