Vágólapra másolva!
Az osztrák labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a LASK Linz 1-0-ra győzte le hazai pályán az Austria Lustenau együttesét. Ebben magában nem sok érdekesség lenne, ám a 94. percben esett győztes gól előtt pillanatokról még egészen biztosan sokáig fognak beszélni.

A LASK a stadionavatóján - másfél év alatt építették fel a Raiffeisen Arénát - döbbenetes hibát követett el a bíró, na meg a VAR. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy mi szükség van rá, illetve hogyan fordulhat elő ilyen eset.

A hatszoros válogatott Kecskés Ákos csapata - a védő nem volt a keretben - Tiefenbach Dánielék ellen - a kispadon ült végig - lépett pályára, és sokáig úgy nézett ki, nem lesz gól az új aréna avatóján.

Ám a hosszabbítás pillanatiban Harald Lechner játékvezető elképesztő hibát követett el, amikor

Florian Flecker, a LASK támadója a tizenhatoson belül esés közben belerúgott a védőbe, ám a bíró úgy látta, a Lustenau játékosa volt szabálytalan.

Van ilyen, mondhatnánk, de semmi gond, mivel ott van a videobíró

. Ám a VAR nem javította a bíró bakiját, senki nem jelezte a tévedést, így maradt a büntető, amit Marin Ljubicic értékesített is a 94. percben.

Ezzel a LASK 1-0-ra meg is nyerte a meccset. Íme, a nem mindennapi hiba:

Botrányos döntés az osztrák Bundesligában. Ezt a büntetőt a 92. percben ítélték meg, amit a VAR is megerősített. Ennek köszönhetően a LASK 1-0-ra megnyerte a megnyitó mérkőzését az újonnan épült hazai pályán.
u /ummcal a fociban