Vágólapra másolva!
Az Európa-liga nyolcaddöntős playoffjának kora esti visszavágóján a Juventus a világbajnok Ángel Di Maria mesterhármasával 3-0-ra nyert a 18. perctől emberhátrányban játszó francia Nantes otthonában, ezzel 4-1-es összesítéssel továbbjutott.

Álomszerűen kezdett az olasz együttes, amely már az ötödik percben megszerezte a vezetést Ángel Di Maria szenzációs góljával. A gólt ide kattintva nézheti meg.

Az argentin támadó a tizenhatos jobb sarkáról állítgatás nélkül tekert a hosszú felsőbe.

A Nantes számára azonban az igazi sokk csak ezután következett: A rutinos Nicolas Pallois hibázott nagyot, ugyanis kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a vendégeknek, a 35 éves játékost pedig azonali piros lappal kiállította. A megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette Di Maria, aki ezzel

1254 nap után tudott ismét duplázni az európai kupaporondon.

Legutóbb ugyanis 2019. szeptember 18-án lőtt két gólt, még a PSG játékosaként a Real Madrid ellen 3-0-ra megnyert BL-csoportmeccsen.

Ángel Di Maria volt a Juventus nyerőembere Forrás: AFP/Sebastien Salom-Gomis

A világbajnok támadó aztán a 78. percben ugyan a videóbíró segítéségével is, de megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját, amivel a Juventus végül nagyon simán jutott a legjobb 16 közé. Érdekesség, hogy

23 év után az argentin támadó az első Juventus-játékos, aki legalább három gólt tudott lőni idegenben egy európai kupamérkőzésen.

Legutóbb ez Filippo Inzaghinak sikerült a Bajnokok Ligájában még a Hamburger otthonában 2000. szeptemberében.

A Sporting Lisboa hasonlóan lépett tovább: a hazai döntetlen után egy korai kiállítás megpecsételte dán riválisa, a Midtjylland sorsát, így a portugál csapat vendégként fölényesen, 4-0-ra diadalmaskodott.

A második számú kupasorozat történetének legeredményesebb csapata, a Sevilla gyakorlatilag már az első mérkőzésen bebiztosította továbbjutását, miután 3-0-ra verte otthon a holland PSV Eindhovent, így a visszavágón a kétgólos vereség is blefért a spanyoloknak.

A kora esti összecsapásokon utolsóként a Bayer Leverkusen jutott tovább, miután tizenegyesekkel kiejtette a Ferencváros csoportjából másodikként továbbjutó AS Monacót. A német csapat ugyanúgy 3-2-re nyert vendégként, mint egy héttel korábban a francia együttes.

A nyolcaddöntők sorsolását péntek tartják, ami után kiderül, melyik csapat lesz a magyar bajnok Ferencváros ellenfele a legjobb 16 között. Mint ismert, a Fradi csak a nyolcaddöntőben kapcsolódik majd be a küzdelembe, mivel ősszel a csoportja élén végzett, ezzel automatikusan a legjobb 16 közé jutott. Az Európa-liga döntőjét május 31-én a Puskás Arénában rendezik.

Eredmények, Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók:
Nantes (francia) - Juventus (olasz) 0-3 (0-2)
gólszerző: Di Maria (5., 20., 78)
kiállítva: Pallois (18. – Nantes)
továbbjutott: a Juventus 4-1-es összesítéssel

Midtjylland (dán) - Sporting CP (portugál) 0-4 (0-1)
gólszerző: Gartenmann (öngól - 85.), illetve Coates (21.), Pedro Goncalves (50., 77.)
kiállítva: Paulinho (38. – Midtjylland)
továbbjutott: Sporting 5-1-es összesítéssel

AS Monaco (francia)-Bayer Leverkusen (német) 2-3 (1-2, 2-3, 2-3) - 11-esekkel: 3-5
gól: Ben Yedder (19.), Embolo (84.), illetve Wirtz (13.), Palacios (21.), Adli (58.)
Továbbjutott: a Bayer Leverkusen 5-5-ös összesítéssel, 11-esekkel.

PSV Eindhoven (holland) - Sevilla (spanyol) 2-0 (0-0)
gólszerző: de Jong (77.), Silva (90+5.)
továbjutott: a Sevilla 3-2-es összesítéssel