Jótékonysági focimeccsen gyűjtenek a törökországi földrengés károsultjainak

Galatasaray v HangiKredi Umraniyespor - Turkish Super Lig Football,Galatasaray,Istanbul,Soccer,sports,Turkish football,Tur Horizontal
ISTANBUL, TURKIYE - FEBRUARY 1: Players of Galatasaray celebrate their victory at the end of the Turkish Super Lig week 22 football match between Galatasaray and HangiKredi Umraniyespor at Nef Stadium in Istanbul, Turkiye on February 1, 2023. Mehmet Eser / Anadolu Agency (Photo by Mehmet Eser / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az isztambuli Galatasaray és az AS Roma jótékonysági futballmérkőzést játszik egymással a törökországi földrengés áldozatainak javára.

A Sabah című török lap csütörtöki beszámolója szerint a találkozó teljes bevételét a természeti csapás kárvallottjainak ajánlják fel.

Korábban több török labdarúgóklub, így a Galatasaray mellett a Fenerbahce és a Besiktas is segélygyűjtő pontokat létesített stadionjaiban. A török labdarúgó-válogatott német vezetőedzője, Stefan Kuntz minden ország állampolgárát arra kérte, hogy segítsen az áldozatokon.

A Törökországot és Szíriát hétfőn megrázó, 7,8-as erősségű földrengés és az utórengések halálos áldozatainak száma a legutóbbi hírek szerint 16 ezer fölé emelkedett. A helyi hatóságok Törökországban már közel 63 ezer, Szíriában pedig 5 ezernél is több sérültről számoltak be.