Ritkán születik focipályán ennél nevetségesebb öngól - videó

Horizontal
Monaco's Swiss forward Breel Embolo (L) celebrates next to Leverkusen's Finnish goalkeeper Lukas Hradecky (R) after Hradecky scored an own goal during the UEFA Europa League, first-leg play-off football match Bayer 04 Leverkusen v AS Monaco in Leverkusen, western Germany, on February 16, 2023. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-ligában a Monaco 3-2-re nyert a Leverkusen otthonában a legjobb 16 közé jutásért megrendezett párharc első mérkőzésén, a találkozó pedig a fordulatok mellett Lukas Hradecky öngóljáról is emlékezetes marad.

A 9. percben a finn kapushoz került a labda, amit nem egyből rúgott el, hanem inkább a kapu irányába vezette. A monacóiak csatára, Breel Embolo megtámadta Hradeckyt, és össze is ért a lábuk. Ettől a Leverkusen kapusa elvesztette az egyensúlyát, belebotlott a labdába, ami a saját kapujába csorgott. A játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet, így megítélte a gólt.

A hazaiak ezután megfordították a mérkőzést, ám a meccs utolsó két gólját a francia együttes szerezte – a győztes találatot a 92. percben. A monacóiak így előnyben várhatják a jövő heti, hazai visszavágót.