Messinek le kell mondania a válogatottságot, ha a PSG-ben akar maradni

Paris Saint-Germain vs Maccabi Haifa: UEFA Champions League Football,football match,Lionel Messi,Maccabi Haifa,Parc des Prin Horizontal
PARIS, FRANCE - OCTOBER 25: Lionel Messi of Paris Saint - Germain (PSG) in action during the UEFA Champions League soccer match between Paris Saint-Germain and Maccabi Haifa FC at Parc des Princes stadium in Paris, France on October 25, 2022. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ludovic Giuly szerint ha Lionel Messi új szerződést akar kötni a Paris Saint-Germainnel, akkor valószínűleg végleg vissza kellene mondania az argentin válogatottságot.

Miután Messi az elmúlt két évben megnyerte a Copa Américát és a világbajnokságot, minden, eddig még hiányzó trófeát megszerzett hazája színeiben is. Ennek ellenére a vb után a hétszeres aranylabdás focista kizárta, hogy lemondja a válogatottságot, és Lionel Scaloni szövetségi kapitány is látni akarja őt a 2026-os világbajnokságon.

Lionel Messi a vb-győzelem után is maradna a válogatottban Forrás: AFP/Luis Robayo

A klubkarrierje szempontjából meghatározó lehet a végleges döntés, ugyanis a 35 éves argentin támadónak a nyáron lejár a szerződése a Paris Saint-Germainnél, és a csapat korábbi klasszisa, a Barcelonánál Messi csapattársaként is játszó Ludovic Giuly szerint a válogatottság megtartása akadályt jelenthet a szerződéshosszabbításban.

„Tisztában kell lenni azzal, hogy

– nyilatkozta Giuly.

Ludovic Giuly a Barcelonában alaposan megismerte Messi játéktudását Forrás: AFP/Cesar Rangel

„Ám Leo továbbra is szeretne az argentin válogatottban játszani, és ez gondot jelenthet. Egy bizonyos életkor felett sokkal kevésbé lehet elviselni a hosszú repülőutak fáradalmait.

– mondta Giuly, aki szerint a PSG-nek mindent meg kellene tennie azért, hogy megtartsa "a világ legjobb játékosát".

Forrás