Elege van a rengeteg kritikából, visszavonul a legendás játékvezető

775926820 TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL FULL LENGTH ACTION SPORT
Liverpool's Brazilian midfielder Fabinho (2R) fouls Brighton's Irish striker Evan Ferguson (L) during the English FA Cup fourth round football match between Brighton & Hove Albion and Liverpool at the Amex stadium in Brighton, on the south coast of England on January 29, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Neil Swarbrick bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul a Premier League videobíróinak vezetői posztjáról.

Swarbrick 2018-ig vezetett mérkőzéseket az angol labdarúgó-bajnokságban, később videobíróként dolgozott a ligában, ahol ő volt a kollégáinak a főnöke is egyben.

Az Angol Játékvezetői Testület (PGMOL) a 23. forduló után ülésezett, ahol több óriási hibát is elkövettek a bírók, majd a videobírók is. Az Arsenal és a Brentford összecsapásán közreműködött Lee Masont ki is rúgták a szervezettől. A West Ham–Chelsea mérkőzésen pedig Swarbrick volt a videobíró, aki nem szólt Craig Pawsonnak, hogy nézze vissza Tomas Soucek egyértelmű kezezését, amely egy gólba tartó Chelsea-lövést állított meg a hajrában.

Az 57 éves videobíró utólag eltiltást kapott a 24. fordulóra a Howard Webb által vezetett testülettől.

Enzo Fernández hiába reklamált, Craig Pawson nem ítélt büntetőt, Swarbick pedig nem szólt neki a szabálytalanságról Forrás: AFP/Ian Kington

Annak ellenére, hogy Swarbick megtarthatta az állását, az esetet átgondolva

úgy határozott, hogy a szezon végén befejezi a karrierjét.

Swarbicknak az elmúlt hetekben nem ez volt az egyetlen vitatott döntése. A Brighton–Liverpool FA-kupa-mérkőzés hajrájában a frissen bellt Fabinho követett el brutális szabálytalanságot Evan Fergusonnal szemben, amit David Coote játékvezető csak egy sárga lappal jutalmazott.

Fabinho szabálytalansága sok játékvezetőnél piros lapot ért volna Forrás: AFP/Glyn Kirk

Swarbicknak lehetősége lett volna szólni Coote-nak, hogy nézze vissza az esetet, ám nem tette, így a brazil a pályán maradhatott. Igaz, ennek nem lett szerepe, hiszen a Brighton a hosszabbításban szerzett góllal továbbjutott a sorozat keddi nyolcaddöntőjébe.

Forrás