Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában az utolsó előtti helyen álló Vasas a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a 26 éves Urblík Józsefet, aki legutóbb a Puskás Akadémia focistája volt.

A csak magyar játékosokat foglalkoztató Vasas honlapján kiemelik, hogy Urblík József szlovák születésű, de már magyar állampolgársággal is rendelkezik. A 26 éves középpályás a Puskás Akadémia együttesétől érkezett Angyalföldre. A 185 centiméter magas, leginkább középső középpályán bevethető kreatív játékos számára jól ismert az NB I-es közeg, de pályafutása során nemzetközi szinten is bizonyított, hiszen korábban az U17-es és U21-es szlovák válogatottban szerepelt.

Urblík József és Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója Forrás: vasasfc.hu

Urblík József a Puskás Akadémia csapatában 99 meccsen hét gólt lőtt és öt gólpassz adott. Az egyik legemlékezetesebb NB I-es meccsét 2019-ben a Ferencváros ellen játszotta, a 4-1-es siker során kétszer is bevette a zöld-fehérek kapuját.

Nagyon örülök, hogy ez a mai napon megtörtént és végül minket választott. Erősödhet vele a középpályánk, mivel egy párharcerős, nagy munkabírású, ugyanakkor kreatív, jó rúgótechnikával rendelkező futballistáról van szó, akitől többek között azt várjuk, hogy a középpályáról megfelelő támogatást nyújtson a támadójátékunkhoz is" – nyilatkozta az új játékosról Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója.