Vágólapra másolva!
A keddi sajtóhíreknek megfelelően a Belga Labdarúgó Szövetség (RBFA) kinevezte Domenico Tedescót a válogatott szövetségi kapitányának.

Az RBFA szerda reggel Twitter-oldalán jelentette be a 37 éves, olasz-német szakember megbízását, egy nappal azt követően, hogy kiszivárgott, Tedesco szóban már megállapodott a kapitányi poszt betöltéséről, de a szerződésaláírás várat magára, mivel a tréner még nem rendezte ügyeit korábbi klubjával, a német RB Leipziggel.

Domenico Tedesco lett a belga csapat új edzője Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A szövetség a honlapja szerint a 2024-es Európa-bajnokság végéig kötött szerződést Tedescóval, akit modern, komoly nemzetközi tapasztalattal bíró edzőnek írt le. A megállapodásról szóló hírben pedig az RBFA külön kiemelte, hogy a szakember a letámadásra épülő támadófutball híve.

- idézte a honlap az új szakvezetőt. -

A kapitányi poszton a katari világbajnokság után elköszönt Roberto Martínezt váltó Domenico Tedesco 2017-től edzősködik, a német Erzgebirge Aue és Schalke 04 után a Szpartak Moszkva kispadján ült, mielőtt 2021 decemberében a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Leipzighez került. A német csapattal tavaly megnyerte ugyan a Német Kupát, de végül egy évet sem töltött el Lipcsében.

A belga nemzeti együttes legközelebb március 24-én Stockholmban lép pályára, ahol Európa-bajnoki selejtezőn a svédek vendége lesz.