Vágólapra másolva!
A Newcastle United és a Manchester Uniteddel vívja az angol Ligakupa döntőjét vasárnap a londoni Wembley Stadionban. Hatalmas a várakozás az északkelet-angliai csapatnál, ugyanis emberemlékezet óta nem nyert a klub trófeát. A csapat egykori játékosa, Nile Ranger a finálé körüli őrületet meglovagolva igyekezet pénzt kicsalni a szurkolóktól.

A Newcastle-ben hatalmas a várakozás, hiszen a klub 1955 óta egyetlen trófeát sem nyert, így természetesen óriási az érdeklődés a jegyek iránt a hétvégi Ligakupa-döntőre. A Daily Mail beszámolja szerint a Newcastle-t mindössze 32 ezer jegyet kapott a Wembey-be, a Szarkák korábbi balhés támadója, Nile Ranger azonban mintegy 100 jegyet próbált meg jóval drágábban értékesíteni a közösségi oldalain.

A 31 éves csatár a Newcastle drukkereinek 1150 és 2150 font (nagyjából 500 ezer és 930 ezer forint) értékben árulta a jegyeket,

ami rengeteg rajongónál kiverte a biztosítékot, mivel például a Manchester United kapuja mögötti lelátóra 1000 fonttal olcsóbban kínálta a belépőket.

Rangers 2009 és 2013 között összesen 62 meccsen lépett pályára a Newcastle United színeiben, később olyan alacsonyabb osztályú csapatokban szerepelt mint a Barnsley, a Sheffield Wedneyday, és Swindon Town, Southend United, Spalding United, vagy épp az angol ötödosztályú Boreham Wood.

Ranger a francia Bordeaux elleni Európa-liga meccsen 2012-ben Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Rangersnek korábban többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással: Már 15 évesen fegyveres rablásért került a fiatalkorúak nevelőintézetébe, de őrizetbe vették ittasan, homofób kijelentésekért megbüntette az FA, illetőleg egy alkalommal felmentették egy nő megerőszakolása vádjában. 2017-ben nyolc hónap börtönre ítélték internetes csalás miatt, de végül jó magaviselet miatt tíz hét után szabadulhatott.