Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a címvédő Real Madrid 2-0-ra nyert az Osasuna otthonában. A találkozó főszereplője a brazil válogatott Vinícius Junior volt, aki egy remek gólpasszal vette ki a részét a madridi csapat sikeréből. Azonban a Real Madrid támadója nem lehetett maradéktalanul boldog, ugyanis a találkozó előtti gyászszünet alatt az Osasuna drukkerei trágár módon szidalmazták őt.

A legtöbb labdarúgó-bajnokságban minden mérkőzés előtt egyperces néma csenddel emlékeznek a törökországi és szíriai földrengések áldozataira. Így volt ez a pamplonai stadionban is, ahol azonban az Osasuna-szurkolói folyamatosan Vinícius Junior pocskondiázták, akit szarházinak neveztek és azt is skandálták neki a gyászszünet alatt, hogy dögöljön meg.

– mondta a meccs után Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa.

Vinicius Junior a szurkolók folyamatos céltáblája Forrás: AFP/Cesar Manso

„El kell felejtenünk, ami a gyászszünet alatt történt. Tiszteletlenségnek tűnt Törökországgal és Szíriával szemben" – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője.

Vinícius Juniort az utóbbi időben rendre megtalálják. Januárban a Real Madrid-Atlético Madrid spanyol kupa negyeddöntő előtt az Atléti-szurkolók az egyik hídról egy nyakánál fogva felakasztott Vinícius Junior mezbe öltöztetett bábut lógattak le, ezt megelőzően pedig az Athletic Bilbao-szurkolók is rasszista rigmusokat énekeltek neki.