Vágólapra másolva!
Életének 48. évében meghalt Lendvai Miklós, korábbi 23-szoros magyar válogatott focista.

A játékos halálhíréről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is beszámolt közösségi oldalán.

Lendvai Mikós 1991-ben mutatkozott be a Zalaegerszeg NB I-es csapatában, játékára felfigyelt a francia Girondins de Bordeaux, amely 1996 nyarán szerződtette. A megalkuvást nem tűrő középpályás nem tudott alapemberré válni a francia csapatban, így egy évvel később a svájci Luganóhoz igazolt. 1998 nyarán hazatért Magyarországra és a Ferencváros játékosa lett, de egy évvel később ismét légiósnak állt, a belga Verbr Geel játékosa lett. Ezt követően megfordult a Beerschot és a Charleroi csapatában is, majd 2004 nyarán Ciprusra igazolt az AEL Limassolhoz.

Lendvai Miklós egy 2003-as észtek elleni válogatott meccsen Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

2005 júliusában ismét hazatért, egy évet futballozott a Győri ETO-ban, majd 2006-ban visszatért Zalaegerszegre, azonban Simon Antal vezetőedző nem tartott igényt a játékára, így 2007 tavaszán szerződést bontott vele a ZTE.

Ezután az NB III. Bakony-csoportjában szereplő Soproni VSE együttesénél vállalt először szakvezetői feladatokat játékosedzőként, majd hasonló szerepkört töltött be Andráshidán a 2007–2008-as szezonban.

Visszavonulását 2008 januárjában jelentette be egészségügyi és családi okokra hivatkozva.

Lendvai egy 2018-as Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy a lehető legmesszebbre került a labdarúgástól, új célokat keresett az életében, így beállt az apósa építőipari vállalkozásába dolgozni.

Lendvai 1996. április 10-én mutatkozott be a magyar válogatottban egy horvátok elleni felkészülési meccsen Csank János kapitánykodása idejében. Utoljára 2004. február 21-én lépett pályára a nemzeti csapatban egy Románia elleni barátságos meccsen Lothar Matthäus rengálása alatt.

A zalaegerszegi szurkolók Facebook-oldalukon jelezték, hétfőn 19.00-től gyertyagyújtást tartanak a futballista emlékére.