Hatalmas góllal jutott tovább a Liverpool az FA-kupában - videó

fbl Horizontal
Liverpool's English midfielder Harvey Elliott (C) scores his team first goal past Wolverhampton Wanderers' Portuguese goalkeeper Jose Sa during the FA Cup third round football match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool FC at the Molineux stadium in Wolverhampton, central England on January 17, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupában a Liverpool 1-0-ra legyőzte a Wolverhampton Wanderers csapatát a Molineux Stadionban, így Jürgen Klopp csapata jutott be a legjobb 32 közé, ahol a Brightonnal fog találkozni.

A két csapat tíz nappal ezelőtt 2-2-es döntetlent játszott az Anfielden, de a Premier League-ben a kiesés elől menekülő Wolverhampton állt közelebb a győzelemhez. A keddi újrajátszott meccs előtt a fogadóirodák több mint háromszoros pénzt fizettek a Farkasok győzelmére, miközben a vendég Vörösök még meccset sem tudtak nyerni a 2023-as naptári évben.

A Liverpool a Premier League-ben 10 pontra van a BL-szereplést érő negyedik helytől, ráadásul Jürgen Klopp csapata tele van sérültekkel is, így az összeállítást látva úgy tűnt, a német edző elengedi az FA-kupát. Ezek után nagy meglepetés volt, amikor a

Kelleher - Milner, Gomez, Konaté, Cimíkasz - Keita, Bajcetic, Thiago - Elliot, Gakpo, Carvalho

összeállítású csapat a 13. percben megszerezte a vezetést Harvey Elliot bombagóljával.

A folytatásban a Wolves birtokolta többet a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. Az első komolyabb hazai lehetőségre a 40. percig kellett várni, ekkor a spanyol válogatott Adama Traore nyert meg egy futóversenyt a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, majd kilenc méterről éles szögből kapu fölé lőtt.

Konsztandínosz Cimíkasz és Adama Traoré versenyfutása Forrás: AFP/Oli Scarff

A második félidőben a Wolves már jóval többet birtokolta a labdát, de ez csak meddő mezőnyfölényt hozott, komoly védeni valója nem akadt a Liverpool kapusának. A hajrában aztán Farkasok már teljesen megszállták a Vörösök térfelét, beszorították Klopp csapatát, azonban a tizenhatoson belül teljesen elfogyott a tudományuk, így a kilencven percet két kaput eltaláló lövéssel hozták le, ami nem volt elég az egyenlítéshez.

Ezzel a győzelemmel a Liverpool bejutott a legjobb 32 közé, ahol a Brighton csapatával találkozik majd.

FA-kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
Wolverhampton Wanderers-Liverpool FC 0-1 (0-1)
gólszerző: Elliot (13.)