Megvan, ki lehet Cristiano Ronaldóék új szövetségi kapitánya

fbl Horizontal
Belgium's Spanish coach #00 Roberto Martinez reacts during the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Croatia and Belgium at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on December 1, 2022. (Photo by JACK GUEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
A belga válogatott világbajnoki leégése után a csapat éléről távozott szakember, Roberto Martinez veheti át a portugál válogatott irányítását.

Sajtóhírek szerint Martinez szóban már meg is egyezett a portugál szövetséggel, ahol annak ellenére benne látják a megoldást, hogy a katari világbajnokságon még a csoportból sem jutott tovább a belga csapattal Horvátország, Marokkó és Kanada mellől.

Spanyol szakember lehet a portugál kapitány Forrás: AFP/Jack Guez

A 49 éves szakember a Wigan és az Everton menedzsere is volt, mielőtt belga kapitány lett. A spanyol edző 2018-ban világbajnoki elődöntőig vezette a belgákat, majd 2018-hoz hasonlóan 2021-ben, az Eb-n is a végső győztes ejtette ki a csapatát – előbb a franciák, majd az olaszok.

Martinez szerződése a katari torna végeztével lejárt, és nem is hosszabbítottak vele, hat év után távozott. A 2016-os Európa-bajnok portugál csapat élén nyolc évet töltött Fernando Santos, de neki is menni kellett, miután csapata a negyeddöntőben kiesett Marokkó ellenében a katari vb-n.