A Basel újra száműzte az edzésekről Szalai Ádámot

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT JOY UEFA NATIONS LEAGUE FLAG HUNGARY LAP OF HONOUR
Hungary's forward Adam Szalai reacts after his last international match after the UEFA Nations League Group 3 football match between Hungary and Italy in Budapest on September 26, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egykori magyar válogatott csatár Szalai Ádám nem vehet részt a svájci élvonalbeli csapat, FC Basel edzésein és a marbellai edzőtáborba sem utazhat el, sajtóhírek szerint az U21-esekhez száműzték.

Hétfőn megkezdte a téli felkészülést a Basel, ennek apropóján pedig ismét témát szolgáltatott a svájci lapoknak a magyar válogatott támadó, Szalai Ádám jövője. Azok után ugyanis, hogy a tavalyi év végén kitettek az első csapatából és csak egyéni edzéseken vehetett részt mindaddig, míg egy bírósági döntés következtében újra csatlakozhatott az A-kerethez, most újra száműzték a tréningekről a 35 éves támadót – derült ki a bazonline.ch oldaláról.

Alex Frei vezetőedző csak azokkal akarta elkezdeni a felkészülést, akikre a tavaszi idényben is számíthat, így Szalai Ádám, Kaly Sène, Tician Tushi, Yannick Marchand és Liam Chipperfield sem jelenhetett meg az első edzésen, ők majd az U21-es csapattal kezdhetik meg az alapozást.

Érdekes kérdés, hogy Szalai esetében milyen megoldást találnak majd. A 35 éves játékos ugyanis pályafutása befejezésének küszöbén áll,

és szerintük aligha fogja máshol megtalálni azokat az anyagi feltételeket, amelyek a Baselnél jelenleg még teljesülnek.