Steven Gerrard szövetségi kapitány lehet

fbl Horizontal
Rangers' English manager Steven Gerrard arrives for the UEFA Europa League 1st round Group D football match between Rangers and Standard Liege at the Ibrox Stadium in Glasgow on December 3, 2020. (Photo by ANDY BUCHANAN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a korábbi 114-szeres angol válogatott Steven Gerrard lehet a lengyel válogatott új szövetségi kapitánya.

A lengyel válogatottól a katari világbajnokság után rúgták ki Czeslaw Michniewiczet, miután csapata 3-1-re kikapott a franciák elleni nyolcaddöntőben. A kapitánynak azért kellett távozni, mert a lengyel csapat a legjobb 16 közé jutás ellenére borzasztó játékot produkált a világbajnokságon, és csak a kapusának, Wojciech Szczesnynek köszönhette a továbbjutást.

Lengyel sajtóértesülések szerint a szövetség már felvette a kapcsolatot Gerrarddal a megüresedett kapitányi poszt ügyében. A angol legenda állítólag komolyan fontolgatja az ajánlatot.

Steven Gerrard lehet a lengyel válogatott szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Andy Buchanan

Gerrard mellett a szűkített listán szerepelt még Roberto Martínez, akit hétfőn neveztek ki a portugál válogatott élére.

Szintén a kalapban van még a francia Herve Renard, aki a Szaúd-Arábia válogatottját irányította a katari világbajnokságon, és a torna legnagyobb meglepetését okozta, amikor csapata az első fordulóban 2-1-re legyőzte a későbbi győztes argentin válogatottat.

Gerrard 2018-ban a skót Glasgow Rangersnél kezdte menedzseri karrierjét, miután rövid ideig a Liverpool U18-as és U19-es csapatánál dolgozott. A Vörösök korábbi csapatkapitánya 2021-ben veretlenül nyerte meg a bajnokságot a Rangersszel, amely azt megelőzően tíz évig nem volt bajnok Skóciában.

2021 novemberében aztán a Premier League-ben szereplő Aston Villa menedzsere lett. Az első szezonjában a 14. helyen végzett a csapatával, az idei szezonban pedig 12. fordulót követően rúgták ki, amikor csapata 3-0-ra kikapott az újonc Fulhamtől, és ezzel lecsúszott a tabella 17. helyére.