Szenzációs magyar kézisiker, Messi évi 300 millió eurója, C. Ronaldo a szívtipró, német focibotrány

Kristianstad, 2023. január 12. A magyar válogatott játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság első fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Koreai Köztársaság mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 12-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Csütörtökön is sok érdekességet tartogatott a sportvilág. Magyarország visszaléphet a kézilabda Eb-től, a világ legszebb focistanője Cristiano Ronaldót akarja, az al-Hilal évi 300 millió eurós fizetéssel csábítaja Lionel Messit, Michel Platini lehet a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke, Youssoufa Moukoko kora miatt botrány van Dortmundban, ahogy folytatódik Piqué és Shakira válási csatája is. Szenzációs magyar kézisiker a vb-nyitányon, a Chelsea tovább szenved Graham Potterrel, míg a Barcelona követte a Real Madridot a spanyol Szuperkupa fináléjába. Visszapillantó.

Magyarország visszaléphet a kézilabda Eb-től. A kézilabda Eb helyett a fiatalok tömeges sportolását választottuk - fejtette ki a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a nemzetisport.hu-nak adott interjúban. Kocsis Máté a csütörtökön megjelent interjúban hozzátette: az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re - aminek kiadásai már most is jelentkeznek -, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt, "a kettő nem fér meg egymás mellett".

A világ legszebb focistanőjének tartott Ana Maria Markovic nagyon örülne, ha együtt lehetne a szaúdi al-Nasszr együtteséhez igazoló Cristiano Ronaldóval. Már csak az a nagy kérdés, mit szól ehhez a portugál focista a nem éppen a kedvességéről híres barátnője, Georgina Rodriguez.

Lionel Messi évi 300 millió eurót kereshetne Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Keita Iijima

A szaúd-arábiai bajnokságban szereplő al-Hilal évi 300 millió eurós fizetéssel csábítaja Lionel Messit. Már csak azért is nagyon érdekes lenne, ha összejönne az átigazolás, mert az al-Hilal Cristiano Ronaldo új klubjának, az al-Nasszrnek a városi riválisa.

Sajtóhírek szerint a háromszoros aranylabdás Michel Platini lehet a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke.

2022 nyarán Shakira és Gerard Piqué 12 évnyi együttlét után szakított egymással, mint kiderült, azért, mert a Barcelona korábbi focistája megcsalta a kolumbiai énekesnőt. Azóta az is lelepleződött, kivel, és mikor kezdődött Piqué titkos kapcsolata.

Magyar győzelem a vb-nyitányon. Az első félidőben nyújtott szenzációs játékkal a magyar férfi kézilabda-válogatott gyakorlatiag szétzilálta Dél-Koreát és 30 perc után 10 góllal vezetett. Ez a játék a legszebb álmainkat is felülmúlta, így a létfontosságúnak ítélt első vb-meccsen nagyszerű győzelmet aratott Magyarország a svédországi vb-n a D-csoport nyitómérkőzésén.

A magyar válogatott játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság első fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Koreai Köztársaság mérkőzésen Forrás: MTI/Kovács Tamás

Youssoufa Moukoko, a Borussia Dortmund kameruni születésű német válogatott támadója is belekeveredett az életkorcsalási botrányba, ugyanis komoly esély van rá, hogy 18 helyett valójában 22 éves.

A Chelsea tovább szenved Graham Potterrel, ezúttal az újonc Fulham verte meg 2-1-re a Premier League 7. fordulójából bepótolt mérkőzésen. A találkozó negatív hőse a Chelsea portugál támadója, a szerdán igazolt Joao Felix volt, akit a második félidőben egy brutális belépő után kiállítottak a bemutatkozó meccsén.

Joao Felix el is törhette volna Kenny Tete lábát Forrás: AFP/Ben Stansall

A spanyol Szuperkupa második elődöntőjében a Barcelona büntetők után legyőzte a kupagyőztes Betis csapatát, így bejutott a vasárnapi, Real Madrid elleni fináléba. Elképesztő meccset játszott a két csapat: csodagólok, videobírózás és tizenegyespárbaj.