Vágólapra másolva!
Az egykori brazil labdarúgó, Carlos Alberto meglepő nyilatkozatot tett, ugyanis azt állította, hogy az AS Roma jelenlegi edzője, José Mourinho lesz a brazil válogatott következő szövetségi kapitánya.

A Porto korábbi sztárja játékosként dolgozott már együtt a portugál sztáredzővel, ráadásul 2004-ben együtt nyerték meg a Bajnokok Ligáját. Azonban úgy tűnik, köze húsz év után Carlos Alberto ismét Mourinhóval dolgozhat együtt, ugyanis a jelenleg szakértőként tevékenykedő 38 éves brazil sztár azt nyilatkozta a Mundo GV podcastjében, hogy egykori edzője lesz a brazil válogatott új szövetségi kapitánya, őt pedig felkérte pályaedzőnek.

– fogalmazott Alberto.

Mourinho lehet az új brazil szövetségi kapitány Forrás: AFP/Str

Mourinho helyzete egyelőre kérdéses, ugyanis 2024 nyaráig szerződés köti az AS Roma csapatához, márpedig az olaszok vélhetően nem szeretnének megválni tőle, hiszen a vezetésével jelenleg a BL indulást jelentő helyekért harcol a fővárosi együttes.

A brazil válogatott történetében legutóbb 1965-ben töltött be külföldi szakember a szövetségi kapitányi posztot, akkor az argentin Filpo Nuńez vezette a csapatot.

A brazil válogatott a katari világbajnokságon a negyeddöntőben búcsúzott Horvátországgal szemben, a korábbi kapitány, Tite már előzőleg jelezte, a tornát követően távozik posztjáról.