Vágólapra másolva!
A német bajnokságban szereplő Bayern München szeretné kölcsönvenni a Manchester City portugál válogatott jobbhátvédjét, Joao Cancelót.

Nagy dobásra készül a német bajnoki címvédő Bayern München - derült ki az Athletic újságírójának, David Ornsteinnek a Twitter-oldaláról. A készülésből azóta tény lett, ugyanis a Manchester City 28 éves védője a szezon végéig kölcsönbe érkezik a müncheni klubhoz, amelynek ezt követően 60 millió fontos vételi opciója lesz a játékosra.

A 41-szeres válogatott futballista sokáig meghatározó ember volt Josep Guardiolánál, de a katari világbajnokság óta csak háromszor kapott kezdőként lehetőséget a spanyol szakembertől, aki a poszton már az angol tehetséget, Rico Lewist, illetve a holland válogatott Nathan Akét favorizálja.

Joao Cancelo lehet német csapatnál fog játszani Forrás: AFP/Oli Scarff

A korábbi szezonokban a támadásszervezésben is fontos szerepet játszó szélsőhátvéd idén tizenhét meccsen lépett csak pályára, és azokon két gólt lőtt és egy gólpasszt szerzett.

A Bajnokok Ligájában hat meccsen négy gólpasszt adott a Manchester City csapatában.

A gólok terén fejlődne a Bayern

A Bayern München elnöke, Herbert Hainer meg van győződve arról, hogy a gyengébb évkezdet után Julian Nagelsmann vezetőedzővel hamarosan újra formába lendül a német labdarúgó-bajnokság címvédője.

A listavezető bajor csapat idén még nem nyert mérkőzést a Bundesligában, mindhárom 2023-as fordulóban 1-1-es döntetlent játszott, s így az előnye egy pontra csökkent a második Union Berlinnel szemben.

- utalt arra Hainer, hogy a bajnokcsapat szeptemberben egymást követő négy mérkőzésen nem tudott nyerni.

- fogalmazott az elnök.

A klub tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeneß eközben a Kicker magazin hétfői számában úgy nyilatkozott, hogy az első három idei fordulóban csalódást okozott a Bayern München.

- jelentette ki.