Vágólapra másolva!
A német rekordbajnok Bayern München leigazolta a 99-szeres holland válogatott balhátvédet, Daley Blindet.

A 32 éves játékos decemberben szerződést bontott az Ajax csapatával, így januártól szabadon igazolható volt. A bajor klub a mostani szezon végéig szóló megállapodást kötött a 32 éves balhátvéddel, aki a múlt héten hagyta el az Ajax Amsterdam csapatát.

- nyilatkozta a holland válogatott játékos, aki már csatlakozott a csapathoz, amellyel pénteken Dohába utazik edzőtáborba.

Daley Blind a Bayern Münchenben folytatja Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A Bayern a katari világbajnokságon negyeddöntőig jutott holland csapatban alapembernek számító tapasztalt játékossal szeretné pótolni Lucas Hernandezt, aki novemberben, a franciák első vb-meccsén szenvedett térdszalagszakadást.

Blind nyolc éves korában kezdett futballozni az Ajax akadémiáján, majd 18 évesen, 2008. december 7-én mutatkozott be az Ajax első csapatában. 2014 nyarán a Manchester Unitedhez igazolt, de négy évvel később visszatért az Ajaxhoz, amelyben tavaly decemberig játszott.

Blind 2019 decemberében egy Valencia elleni találkozón rosszul lett a pályán, de nem kért cserét. A vizsgálatok során aztán szívizomgyulladást diagnosztizáltak nála, ezért beültettek neki egy kardioverter-defibrillátort, amely folyamatosan ellenőrzi a szívritmust, és ha túl lassú szívműködést érzékel, elektromos impulzusok leadásával képes a megfelelő pulzusszámot biztosítani.