A Barcelonában megbukott sztáredző lett a holland válogatott szövetségi kapitánya

trainer Binnenshuis Volwassene Kleding volwassen Portret Nederlands oranje staf mannen voetbal pers geluk Persconferentie ELFTAL technische perspresentatie voetbaltrainer bondscoach voetballen aanstelling Oranje kleur twee mensen formele kleding van de ta
ZEIST - National coach Ronald Koeman receives the orange shirt from Marianne van Leeuwen, director of professional football, during a press conference in the training center of the KNVB Campus. Koeman returns as national coach at Orange, succeeding Louis van Gaal. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN netherlands out - belgium out (Photo by ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatottnál hivatalosan is bemutatták a súlyos betegséggel küzdő Louis Van Gaal utódját, Ronald Koemant, aki szövetségi kapitányként korábban már irányította a holland nemzeti együttest.

A Nemzeti Sport megírta, hogy az már korábban eldőlt, hogy a prosztatarákban szenvedő Louis Van Gaal a katari foci-vb után átadja a helyét Ronald Koemannak, aki 2018 februárja és 2020 nyara között már irányította a holland válogatottat.

A régi-új szövetségi kapitányt hivatalosan is bemutatták a nemzeti együttesnél, szerződése 2026 nyaráig szól.

Az 59 éves tréner legutóbb a Barcelona edzője volt, a katalán sztárcsapat éléről 2021 októberében rúgták ki.